Deze 13 Bergenaren kregen een Koninklijk lintje
Deze 13 Bergenaren kregen een Koninklijk lintje Foto: Dick Vermaas

Van vrijwilligerswerk tot culturele inzet: Dit is waarom zij een Koninklijk lintje ontvingen

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Bergen op Zoom heeft 13 van haar inwoners geëerd met Koninklijke onderscheidingen, maar wat hebben zij eigenlijk gedaan om dit te verdienen? Ontdek de verhalen achter de lintjes van 2024 in de gemeente: 

Stephan Asselbergs, 68 jaar, uit Bergen op Zoom, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Als vrijwilliger heeft hij zich voornamelijk op bestuurlijk vlak ingezet. Bij dweilband Toeteroet vervulde hij de rollen van secretaris, archivaris en commissaris materieel en optocht. Daarnaast heeft hij verschillende functies bekleed bij de archeologische Stichting in Den Scherminckel, waaronder voorzitter, secretaris en penningmeester, en was hij voorzitter van Stichting De Vetpan.


Stephan Asselbergs - Dick Vermaas

Tineke Boot - van Dam, 75 jaar, uit Bergen op Zoom, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ze heeft een lange staat van dienst als voorzitter bij verschillende organisaties, waaronder Harmonie Concordia, de Bergse afdeling van het genootschap Orde van den Prince, en het Facilitair Bedrijf. Momenteel vervult ze de rol van voorzitter van de Geschiedkundige Kring en de wijkcommissie Tuinwijk.


Tineke van Dam - Dick Vermaas

Piet Buuron, 71 jaar, uit Bergen op Zoom, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Sinds 1972 is hij actief als vrijwilliger bij voetbalvereniging MOC’17, tennisclub L.T.C. De Zoom, en Bouwclub De Krabbenklutsers.


Piet Buuron - Dick Vermaas

Astrid Halfhide, 61 jaar, uit Bergen op Zoom, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze is al sinds 2000 actief in het bestuur van de Lievevrouweparochie en sinds 1987 lid van het Onze Lieve Vrouwe van Lourdes Koor. Daarnaast vervult ze secretarisfuncties bij de Stichting Varen doen we Samen.


Astrid Halfhide - Dick Vermaas

Martin Hommel, 54 jaar, uit Halsteren, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft zich ingezet voor diverse culturele organisaties, waaronder Stichting Poptocht, Stichting Berregs Leut Tejater, en Harmonie Concordia. Ook is hij betrokken geweest bij Scouting Kizito.


Martin Hommel - Dick Vermaas

Betsy de Kock, 61 jaar, uit Lepelstraat, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze heeft zich jarenlang ingezet voor het Sociaal Kultureel Werk, Tennisvereniging Lepelstraat, en de Oranje Vereniging Lepelstraat.


Betsy de Kock - Dick Vermaas

Frits Leenders, 65 jaar, uit Bergen op Zoom, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is bekend als hoofdpiet en Sinterklaas en is actief betrokken bij verschillende verenigingen en stichtingen, waaronder de Stichting St. Nicolaas en De Bergse Stadsreuzen.


Frits Leenders - Dick Vermaas

Ingrid van der Meeren-Huijbregts, 56 jaar, uit Bergen op Zoom, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Naast haar rol als mantelzorger, zet ze zich in voor diverse organisaties, waaronder TennisMaatjes bij Smash, Alzheimer Nederland, harmonie Wachtpost 13 XXXL, en hockeyvereniging Tempo.


Ingrid van der Meeren-Huijbregts - Dick Vermaas

Ilse Mertens-Nefs, 56 jaar, uit Halsteren, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze heeft diverse functies vervuld bij de Stichting Poptocht en is momenteel secretaris van de BOV.


Ilse Mertens-Nefs - Dick Vermaas

Hans Muller, 84 jaar, uit Bergen op Zoom, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft zich ingezet voor ouderenorganisaties, de protestantse kerk, scouting, en lokale media.


Hans Muller - Dick Vermaas

Ariaan Nefs, 78 jaar, uit Halsteren, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft zich langdurig ingezet als financieel beheerder en secretaris voor verschillende organisaties, waaronder de Quirinus Sint Christoffelparochie en de Verbeekstichting.


Ariaan Nefs - Dick Vermaas

Ad Rooms, 74 jaar, uit Bergen op Zoom, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft zich onder meer ingezet voor MOC’17, de Lionsclub, en de Probusclub Heerlijkheid.


Ad Rooms - Dick Vermaas

Jack Schouteren, 61 jaar, uit Bergen op Zoom, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is al jaren actief bij Bouwclub De Bergse Bengels, de Incasso Commissie Burgerij van de Stichting Vastenavend, en visclub De Rietvoorn.


Jack Schouteren - Dick Vermaas



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief