Afbeelding
Foto: Remco Weterings

Negatief zwemadvies Binnenschelde: Hier neem je wél een verfrissende natuurduik

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De waterkwaliteit van zwemlocatie De Binnenschelde in Bergen op Zoom laat te wensen over, waardoor de provincie Noord-Brabant een negatief zwemadvies heeft afgegeven voor het gehele zwemseizoen. Maar laat dat jou niet tegenhouden om van het heerlijke lenteweer te genieten en een verfrissende duik te nemen? Dan hebben wij voor jou een handig overzicht samengesteld van de 8 veilige natuur zwemlocaties in de buurt:

De Tureluur - Bergen op Zoom

Het water bij het strandje aan de overkant van De Binnenschelde, aan de Tureluur, is wel goedgekeurd. Het strand gelegen op de Bergse Plaat is openbaar en onbetaald.

Deze plek is 6 kilometer verwijderd van Bergen op Zoom centrum. Reistijd: +/- 10 min.

Oesterdam Westzijde Badstrand - Rilland

Zwemlocatie Oesterdam Westzijde is gelegen aan de Gortzakweg te Rilland en ligt aan de westzijde van het zuidelijke deel van de Oesterdam, oftewel aan de kant van de Oosterschelde. Het betreft een zoutwater-getijdelocatie. Het strand staat gedurende hoogwater volledig onder water.

Deze plek is 17 kilometer verwijderd van Bergen op Zoom centrum. Reistijd: +/- 21 min.

Bergse Diepsluis Noord Badstrand - Tholen

Rijd je zes minuten door op de Gortzakweg, bereik je het Bergse Diepsluis Noord Badstrand. Het strand ligt aan de Oosterschelde aan de Oesterdam ten noorden van de Bergse Diepsluis in de gemeente Tholen.

Deze plek is 16 kilometer verwijderd van Bergen op Zoom centrum. Reistijd: +/- 20 min.

Roelshoek Badstrand - Krabbendijke

De locatie Krabbendijke Roelshoek is gelegen aan de Noordschans. Achter de dijk ligt op een kilometer afstand het dorp Krabbendijke. De locatie is gelegen aan de Yerseke Oesterbank en betreft een zeer ondiep gebied waardoor bij laagwater een uitgestrekt strand/slikkengebied bloot komt te liggen.

Deze plek is 23 kilometer verwijderd van Bergen op Zoom centrum. Reistijd: +/- 25 min.

Muiepolder Badstrand - Sint Maartensdijk

Sint Maartensdijk Muiepolder badstrand ligt aan de Muyeweg in Sint Maartensdijk. Het zandstrand ligt ten zuidwesten van de kern Sint Maartensdijk aan de Oosterschelde en is vrij toegankelijk. Achter de dijk bevinden zich een recreatiegebied/camping ‘De Muie’ en een natuurreservaat.

Deze plek is 23 kilometer verwijderd van Bergen op Zoom centrum. Reistijd: +/- 30 min.

Zuiddijk Badstrand - Sint Philipsland

Sint Philipsland badstrand ligt aan de Krabbenkreek. Een zijarm tussen de voormalige eilanden Tholen en Sint Philipsland, welke deel uit maakt van de Oosterschelde. De Zuiddijk loopt langs het strand.

Deze plek is 28 kilometer verwijderd van Bergen op Zoom centrum. Reistijd: +/- 30 min.

Havenweg Badstrand - Sint Annaland

De zwemwaterlocatie Sint Annaland badstrand is ook gelegen aan de Krabbenkreek. Het strand is gelegen op het noordelijk deel van Tholen. Zuidelijk van de locatie ligt de kern Sint Annaland.

Deze plek is 22 kilometer verwijderd van Bergen op Zoom centrum. Reistijd: +/- 30 min.

Krammersluis Laagbekken Badstrand - Bruinisse

De Krammersluis ligt in de Philipsdam in Zeeland en ligt tussen Schouwen Duivenland en Tholen en het Zuid-Hollandse Goere Overflakkee. Plaatsen die in de omgeving van de Krammersluis liggen, zijn Bruinisse en Oude Tonge. Ten zuiden van de Krammersluis ligt het Laagbekken met in het zuidoosten de zwemlocatie en een ligweide. 

Deze plek is 31 kilometer verwijderd van Bergen op Zoom centrum. Reistijd: +/- 30 min.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief