Halsterse Mira Brouwer bij de eendjes vissen
Halsterse Mira Brouwer bij de eendjes vissen Foto: Sanne Brusselaars

Halsterse voorjaarskermis was een thuiswedstrijd voor Mira Brouwer: ‘Dit is fantastisch!’

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

HALSTEREN - Het hart van Halsteren kwam weer tot leven met de vijfdaagse voorjaarskermis. Onder een stralende zon opende de kermis woensdagmiddag haar deuren op het Vogelenzangplein. Van traditionele kraampjes tot spannende attracties voor jong en oud, de Halsterse kermis boodt voor ieder wat wils.

De opbouw voor de jaarlijkse Halsterse kermis begon maandagochtend en verliep vlekkeloos, aldus John Dauphin, kartrekker van de Halsterse kermis: “Zoals we in meerdere gemeentes doen, hebben we ook hier informatiebriefjes verspreid bij omwonenden. Maar toen we maandagochtend aankwamen om de weg af te zetten, stond er geen enkele auto en konden we direct van start. Dat is echt uniek en laat zien dat ook de omwonenden achter de kermis staan.” 

Dit jaar vindt de voorjaarskermis plaats op het Vogelenzangplein, wat nieuw is. In voorgaande jaren stond de kermis op het landgoed van De Beek, maar na klachten van omwonenden en een rechtszaak viel die locatie weg voor de kermisexploitanten. 

Maar ondanks de sleur die het met zich meebracht, valt de nieuwe locatie goed in de smaak: “Beter dan dit wordt het niet”, vertelt Dauphin. “We zitten in het hart van Halsteren! Dit is dé plek waar je moet zijn -de place to be-, zoals een kermis hoort te zijn. En dan ook nog een opening onder een stralende zon.” Ook de omwonenden van het Vogelenzangplein lijken dit keer positief gestemd: “We hebben iedereen geïnformeerd, maar we hebben nog geen klacht ontvangen. Er werd zelfs meegenoten van de opbouw vanaf meerdere balkonnetjes. Bovendien gaan we door tot 22.30 uur en hebben we attracties voor alle leeftijden. De kermis laat Halsteren bruisen!”


De kermis werd woensdagmiddag om 13.00 uur geopend en ging door tot en met zondag 5 mei. Middenin de meivakantie én met goed weer: “Na al die weken regen zijn we ontzettend blij dat het zonnetje is gaan schijnen. Halsteren komt tot leven en dat is te zien aan de opkomst sinds vanmiddag.”

Thuiswedstrijd voor Mira

Halsterse kermisexploitant Mira Brouwer sluit zich aan bij Dauphin. Dit jaar staat ze voor het eerst op de Halsterse kermis met haar attractie eendjes vissen en geniet ze van de thuiswedstrijd: “Dit is fantastisch! Deze locatie overtreft De Beek met gemak, en dan ook nog eens dit prachtige weer. Het is werkelijk een genot om hier te mogen staan!” Voor Brouwer voelt het als een thuiswedstrijd: “Hoewel ik uit Halsteren kom, sta ik dit jaar voor het eerst op de Halsterse kermis. Het is heerlijk om op de fiets hier naartoe te komen en te genieten van de gezelligheid.” Of ze volgend jaar weer van de partij is, blijft nog de vraag: “Dat hangt ervan af of er genoeg in het laatje belandt,” lacht ze. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief