Afbeelding
Foto: luciennefotografie

Wanneer en hoe laat: Dit zijn alle Vastenavend evenementen

Door: Sanne Brusselaars Cultuur

BERGEN OP ZOOM - De Vastenavend staat voor de deur. En dat betekent weer een vol programma in Bergen op Zoom en omstreken.  Maar waar en wanneer zijn die precies? De Bergse Bode zet alle informatie voor je op een rij. 

Intocht
Zaterdag 10 februari om 15.11 start de intocht bij het station. Na een kort woordje van de Gròòtste Boer stapt de Prins met zijn gevolg op zijn splinter nieuwe Prinsewagen en vertrekt de intocht door de Bergse straten.

Pratje op ‘t Biljart
Direct na de Ellef Gebòòje zal Prins Wannes III met zijn adjudanten vertrekken naar de Foyer van theater De Maagd waar dit jaar ‘t Pratje op ‘t Biljart voor de tweede keer in deze nieuwe setting zal plaatsvinden. ‘t Pratje is openbaar en toegankelijk voor iedereen. Zo ben je meteen op de hoogte van wat er speelt in de stad om je goed voorbereid onder te dompelen in vier dagen leut!

Dweilbendfestival
Zondag rustdag? Zeker niet! Zondag staat de Stoelemat weer in het teken van het grootste muzikale spektakel van het jaar: het Dweilbandfestival. Op 11 februari vanaf 14.30 uur treden 25 Bergse bandjes op, waarna rond 19.30 uur de prijsuitreiking plaatsvindt op de Grote Markt. Kaartjes koop je hier, of digitaal

Kindervastenavend
Net als altijd is er deze Vastenavend ook weer een middag voor de kinderen: de Kindervastenavend. Op maandagmiddag 12 februari kunnen alle krabben en kreukels om 14.22 uur genieten van de kindervoorstelling op de Grote Markt.

Dweilavond 
Je ziet het steeds meer: hele huishoudens die na afloop van de Kindervastenavend nog lekker blijven door dweilen in de stad. Want op als maandag de zon is ondergegaan in het Krabbegat, komen uit alle hoeken en gaten de leutige hoofdrolspelers van de Vastenavend: de Stééngoeie Dweile. Er is geen vast parcour, geen vaste plekken en ook geen vaste deelnemers. Het Krabbegats openlucht theater is voornamelijk te zien op De Kaai en in de Dubbelstraat, maar je kan ze overal tegenkomen.

De optocht
De optocht op 13 februari om 12.30 uur start met de reclamestoet van de sponsoren. Om 13.00 uur opent Steketee de optocht en aan het eind van de middag - meestal rond17.00 uur - is het met alle wagens en bouwsels de prijsuitreiking op de Kaai.

De sluiting
Op dinsdag 13 februari is het ‘s avonds tijd voor de sluiting van de drie en halve week vol leut, want helaas komt er aan alles een einde. Er wordt teruggekeken op de weken, maar vooral nog even heel goed genoten. De sluiting vindt plaats in de Stoelemat en begint om 17.00 uur. Kaarten zijn op de verkooppunten of digitaal te koop. Koop ze hier

Vallen van de kraai
Rond de klok van 23.00 uur is het druk rondom de wagen van Wana op de Grote Markt. De Krabben komen nog één keer samen om te dweilen bij wana tot de kraai van zijn stokje valt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief