De kerk van de Vrije Evangelische Gemeente.
De kerk van de Vrije Evangelische Gemeente. Foto: Huib Boogerd

Verbouwde VEG-kerk in Goes vanaf mei weer in gebruik

Algemeen

GOES - Na een verbouwing van enkele maanden wordt de kerk van de Vrije Evangelische Gemeente (VEG) aan de Beatrixlaan te Goes begin mei weer in gebruik genomen.

Vooral de kerkzaal is ingrijpend onder handen genomen. De vloer is compleet gedemonteerd en opnieuw gelegd, inclusief vloerverwarming. De kerkgangers krijgen ook de beschikking over nieuw meubilair. Ook zijn de muren van de kerkzaal gereconstrueerd, in die zin dat ze vérstrekkend zijn geïsoleerd.

Tientallen vrijwilligers

De verbouwing is uitgevoerd door aannemer Fraanje uit Lewedorp. Gert-Jan van den Berge was de architect. Styliste Jeanine Pieters-de Groene nam het interieurontwerp voor haar rekening. Bij aanvang van de verbouwing hebben tientallen vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken bij de demontage van de vloer en de kerkbanken.

Heringebruikname

De officiële heringebruikname van het kerkgebouw staat gepland op donderdag 9 mei. De dankdienst begint om 10.00 uur, daarna is er koffie met gebak en vanaf 11.30 is de kerk open voor bezichtiging voor ieder die dat wil. Daarna is er nog een sapje en een hapje in de foyer van de kerk. U hoeft u voor de dienst en/of de bezichtiging niet op te geven. 

De Vrije Evangelische Gemeente Goes telt een grote schare jeugdleden. Voor de jongste kinderen staat er buiten een springkussen. Zo lang de verbouwing duurde is de VEG voor het houden van de kerkdiensten te gast geweest in de Vredeskerk (PKN) aan de Bergweg/hoek Van Mellestraat.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief