Burgemeester Loes Meeuwisse met gedecoreerde Marian de Haze.
Burgemeester Loes Meeuwisse met gedecoreerde Marian de Haze. Foto: Gemeente Noord-Beveland

Lintjesregen Noord-Beveland eert Marian de Haze en Piet Hamelink

Door: Britta Janssen Algemeen

GEERSDIJK/WISSENKERKE - Tijdens de jaarlijkse lintjesregen mocht burgemeester Loes Meeuwisse van de gemeente Noord-Beveland vrijdag Marian de Haze-Verhulst uit Geersdijk en Piet Hamelink uit Wissenkerke verrassen met een koninklijke onderscheiding. Meneer Hamelink is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en mevrouw De Haze tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

In het gemeentehuis in Wissenkerke kreeg Piet Hamelink (76) het lintje opgespeld door de burgemeester. Hij ontving al in 1998 een koninklijke onderscheiding toen hij na twintig jaar afscheid nam van de gemeenteraad van Noord-Beveland. Sindsdien heeft hij een grote lijst aan vrijwillige activiteiten. Hij ging opnieuw de gemeenteraad in, werd lid van Provinciale Staten van Zeeland en was Lid van de Raad van Toezicht van Intervence, voorheen Jeugdzorg Zeeland. 

Verder zet de heer Hamelink zich sinds 2010 in voor de Kunstkring Noord-Beveland, was voorzitter Maatschappijbestuur van het Landelijke NUT van ’t Algemeen, is Lid van het Verantwoordingsorgaan van het Pensioenfonds, was bestuurder van Horecabond FNV en is tot op heden vrijwilliger bij het Humanistisch Verbond.

Marian de Haze-Verhulst uit Geersdijk

Marian de Haze-Verhulst (58) kreeg het koninklijke nieuws te horen dorpshuis Het Drenthehuis in haar woonplaats Geersdijk. Zij heeft recent, na veertig jaar inzet, afscheid genomen van het bestuur van Soos de Vaete in Geersdijk. Als bestuurslid, bestuursvoorzitter en organisator van een enorme lijst aan (terugkerende) activiteiten wist mevrouw de samenleving van Geersdijk te verbinden. Activiteiten voor jong en oud, iedereen was welkom. Ook was ze van begin jaren ‘80 tot eind jaren ‘90 betrokken bij Toneelvereniging Geersdijk als vrijwilliger en actrice. Tot 2015 ondersteunde en adviseerde ze basisschool de Dubbele Punt in Geersdijk, tot deze de deuren moest sluiten.

Piet Hamelink.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief