De heren Van den Pol, Remijn, Lankester, De Kok, burgemeester Van den Bos, Nijsse en echtpaar De Vos (vlnr). Meneer De Vries mist op de foto vanwege zijn 50-jarig huwelijksfeest.
De heren Van den Pol, Remijn, Lankester, De Kok, burgemeester Van den Bos, Nijsse en echtpaar De Vos (vlnr). Meneer De Vries mist op de foto vanwege zijn 50-jarig huwelijksfeest. Foto: Hans Colijn

Acht Goesenaren koninklijk onderscheiden bij lintjesregen

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Bij zijn eerste lintjesregen als burgemeester van de gemeente Goes heeft Cees van den Bos vrijdag aan acht inwoners een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Echtpaar De Vos-Dekker en de heren Van den Pol, Nijsse, Remijn, De Kok, De Vries en Lankester zijn allemaal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De feestelijke bijeenkomst voor de lintjesregen vond plaats in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes.

Mevrouw De Vos-Dekker uit ‘s-Heer Arendskerke

Mevrouw H.J. De Vos-Dekker (1955) heeft zich meer dan 35 jaar lang ingezet voor de samenleving, met een focus op de jeugd en de gemeenschap van ‘s-Heer Arendskerke. Ze vertegenwoordigt verschillende verenigingen en besteedt veel tijd aan vrijwilligerswerk voor de kerkelijke gemeente in de omgeving.

Meneer De Vos uit ‘s-Heer Arendskerke

Meneer H. de Vos (1950) was activiteitenbegeleider bij de dagbesteding voor mensen met een beperking ACO in Goes. Sinds zijn pensioen in 2015 heeft hij zich ingezet voor verschillende maatschappelijke organisaties. Hij helpt bij het vervoer van cliënten naar de dagbesteding en bewoners van zorgcentrum Randhof naar sportactiviteiten. Daarnaast vervult hij diverse rollen, waaronder bestuurslid van de EHBO-vereniging in Wolphaartsdijk, organisator van de zondagsschool bij het Vierhuis en redactielid van de dorpskrant in ‘s-Heer Arendskerke.

Meneer De Vries uit Goes

Meneer J. de Vries (1951) was van 1973 tot 2016 docent Nederlands bij het Ostrea Lyceum in Goes. Hij had een voorliefde voor het lesgeven aan leerlingen die extra ondersteuning en begeleiding nodig hadden. Hij zag het daarbij als taak om leerlingen maatschappelijk besef bij te brengen. Sinds 2016 is hij gepensioneerd en wijdt zich aan vrijwilligerswerk, waaronder bij de voedselbank en bij het begeleiden van statushouders.

Meneer Lankester uit Kloetinge

Meneer F.J.L. Lankester (1943) wordt geprezen als essentiële vrijwilliger in Kloetinge. Hij is actief bij Dorpsbelangen Kloetinge, Kunstkring Kloetinge en stichting Amicitia, waar zijn bijdrage cruciaal is voor het sociale en maatschappelijke leven in het dorp. Hij heeft al 25 jaar bijgedragen aan twee van deze drie verenigingen en heeft na zijn pensionering ook gemeenten en provincies ondersteund. Bovendien heeft hij het secretariaat van Buitenkamers op zich genomen.

Meneer De Kok uit Goes 

Meneer J.W. de Kok (1952)  is al ruim twintig jaar mantelzorger, eerst voor zijn moeder en later voor zijn schoonmoeder, waarbij hij onmisbaar is geweest in de zorg voor thuiswonende ouderen. Daarnaast heeft hij veertien jaar geleden fotoclub DIFO opgericht en is hij al die tijd vrijwillig actief geweest als mentor en vervangend voorzitter, waarbij hij advies, sturing en cursussen heeft gegeven aan de leden. 

Meneer Remijn uit Goes 

Meneer J. Remijn (1938) uit Goes is onderscheiden vanwege zijn langdurige inzet als vrijwilliger in verschillende sectoren. Vanaf zijn jeugd heeft hij zich ingezet in de fietswereld en later ook bij de volksdansvereniging van zijn echtgenote. Op zijn hoge leeftijd blijft hij actief als vrijwillig verkeersregelaar, mantelzorger en bij de tuindersvereniging. Zijn toewijding aan de samenleving wordt geprezen.

Meneer Nijsse uit Wolphaartsdijk

Meneer M. Nijsse (1961), eigenaar van Firma A. Nijsse en Zoon sinds 1978, is de enige orgelbouwer in Zeeland. Hij is al dertig jaar verbonden aan de Protestantse Gemeente Kloetinge, waar hij één van de vele vrijwilligers is die essentieel zijn voor de gemeente. Zijn inzet draagt bij aan bijzondere diensten en evenementen. Daarnaast heeft hij zich acht jaar lang ingezet voor de Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk en andere Zeeuwse kerken.

Meneer Van den Pol uit Goes

Meneer C.P. van den Pol (1946) heeft zich ruim dertig jaar toegewijd aan het ondersteunen van zijn medemens. Zijn betrokkenheid strekt zich uit tot verschillende gebieden, waaronder de atletiekwereld via de Goese atletiekvereniging AV’56 en de vereniging Zeeland Atletiek. Daarnaast speelt hij een actieve rol in kwesties met betrekking tot het openbaar vervoer in Zeeland als lid van Rover Zeeland. Hij is ook de initiator, organisator, coördinator en buschauffeur bij Buurtvereniging Zuid-Beveland.

Meneer De Vries.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief