Afbeelding

Isolatiesubsidie beschikbaar voor woningeigenaren in Borsele

Door: Britta Janssen Algemeen

HEINKENSZAND - Het Zeeuws Isolatieprogramma (ZIP) is van start gegaan in de gemeente Borsele. ‘Eigenaren van een slecht geïsoleerd huis kunnen via het ZIP isolatiesubsidie aanvragen, ook als ze doe-het-zelver zijn’, laat de gemeente Borsele weten.

‘In Borsele zijn ongeveer 3000 koophuizen slecht geïsoleerd. Woningeigenaren kunnen maximaal 2050 euro isolatiesubsidie aanvragen. De subsidie is bedoeld voor slecht geïsoleerde koopwoningen, bijvoorbeeld met een energielabel D, E, F of G of woningen waarvan twee bouwdelen (dak, gevel, vloer, bodem of glas) niet of slecht zijn geïsoleerd.’ 

Gratis advies

De subsidie kan aangevraagd worden voor isolatieglas of het isoleren van muren, daken en vloeren. Woningeigenaren kunnen een professioneel bedrijf inschakelen, maar ook doe-het-zelvers komen in aanmerking voor de subsidie. Woningeigenaren die eerst willen weten welke isolatiemaatregelen ze kunnen nemen, krijgen gratis advies van een isolatieadviseur. Binnenkort worden inwoners via een brief aangeschreven met daarin een uitnodiging voor verschillende informatiebijeenkomsten.

Tonny Drijdijk, projectmanager particulier vastgoed bij Regionale Energiestrategie (RES) Zeeland: “Met het Zeeuws Isolatieprogramma willen we zoveel mogelijk Zeeuwse woningen isoleren. Het programma heeft al een succesvolle start gehad. Afgelopen maanden was de subsidie, bij wijze van proef, al beschikbaar in de gemeente Reimerswaal. Daar wordt momenteel door huiseigenaren veelvuldig gebruik gemaakt van de subsidie. We zijn blij dat we woningeigenaren uit de gemeente Borsele nu ook financieel kunnen steunen als ze willen isoleren”. 

50.000 koophuizen in Zeeland

Ook de Borselse wethouder Arno Witkam is blij dat de regeling geopend is: ‘‘Dit biedt onze inwoners niet alleen de kans om hun huizen comfortabeler te maken, maar ook om actief bij te dragen aan een groenere toekomst.” In Zeeland zijn volgens Borsele zo’n 50.000 koophuizen slecht geïsoleerd. De komende drie jaar wordt er in Zeeland in totaal zo’n 17 miljoen euro isolatiesubsidie verdeeld.

Meer informatie: www.zeeuwsisolatieprogramma.nl 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief