Afbeelding
Foto: Fotografie Tonny van der Borgt

Rolstoeldriedaagse in Heinkenszand begint dinsdag

Algemeen

HEINKENSZAND - Stichting Heinkenszandse Kika-KWF walk and run organiseert in samenwerking met SVRZ van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei een rolstoeldriedaagse in en rond Heinkenszand.

Elke avond wordt een andere route van 5 kilometer gelopen. Onderweg is een controlepost waar de deelnemers en hun begeleiders (rolstoelduwer) koffie of thee met iets lekkers wordt aangeboden. 

‘Wil je wat van de mooie omgeving zien rondom Heinkenszand en kun je geen 5 kilometer meer lopen dan kun je ook aan de rolstoeldriedaagse deelnemen’, laat de organisatie weten. ‘Wij kunnen voor een rolstoel en voor een rolstoelduwer zorgen. Ook scootmobielgebruikers kunnen deelnemen.’ 

Op donderdag 16 mei, de laatste avond, is er bij de controlepost naast een traktatie ook een kort optreden van Cees Hoogesteger. De deelnemers worden het laatste stuk van de Rietzanger naar de Stenge muzikaal begeleid door muziekvereniging Euterpe. In de Stenge is de huldiging, een drankje en een kort samenzijn. Wethouder Marga van de Plasse van de gemeente Borsele zal rond 20.00 uur de opbrengst van de activiteiten - de avondvierdaagse, rolstoeldriedaagse, kidsrun en run - bekendmaken en de cheque aan Kika en KWF-kankerbestrijding aanbieden. 

‘Eind april waren er al circa 35 deelnemers ingeschreven voor dit evenement. Super dat ruim vijftig vrijwilligers hun medewerking aan dit evenement verlenen, zodat deelnemers altijd mee kunnen doen. Wij willen deze vrijwilligers daarom ook heel erg bedanken.’



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief