Afbeelding
Foto: Kerstcircus Etten-Leur

Kevin van Geet geëerd voor circusproducties met Oscar Carré Trofee

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ETTEN-LEUR - Kevin van Geet, bekend als jongste circusdirecteur en natuurlijk van het Kerstcircus Etten-Leur heeft onlangs de Oscar Carré Trofee ontvangen. Een bijzonder oeuvreprijs, die deze eeuw nog maar zes keer is uitgereikt. 

“Deze prijs is iets bijzonders in de circuswereld,” legt Van Geet uit. “De meeste mensen krijgen de prijs na een hele loopbaan, maar dat ik ‘m nu al zou krijgen had ik niet verwacht. Als je kijkt wie de prijs eerder allemaal hebben gewonnen, dan is het wel bijzonder om opeens tussen dat rijtje te staan.” 

De Club van Circusvrienden, die de prijs uitreiken, roemt Van Geet om de producties en de reputatie die hij in relatief korte tijd heeft opgebouwd. “Kevin gelooft in de (aantrekkings-) kracht van het klassieke circus, met dieren, en heeft zich tot een geweldige ambassadeur voor de gehele circusbranche ontwikkeld.” 

De Club van Circusvrienden Nederland reikt sinds 1981 de Oscar Carré Trofee uit. Deze, in de circusbranche zeer gewaardeerde, onderscheiding wordt toegekend aan de artiest(en) of directies /organisatoren die een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de Circuskunst hebben geleverd.
Het is de 26e keer dat de Oscar Carré Trofee wordt uitgereikt. Dat gebeurt niet ieder jaar, de laatste was in 2022 aan de organisatie van Rotterdam Circusstad. Het zijn de lezers van circusmagazine De Piste die kandidaten voor deze trofee nomineren. Tot de eerdere winnaars van de trofee behoren onder andere Fredy Knie jr., Herman Renz en Henk van der Meijden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief