Fotograferen in de Achtertuin.
Fotograferen in de Achtertuin. Foto: Jacqueline Ermens

Fodipres op zoek naar de perfecte foto in de Achtertuin

Sport en Vereniging

ETTEN-LEUR - De Achtertuin is een tuin in het buitengebied van Etten-Leur, bedoeld om mensen uit de eenzaamheid te halen; ouderen, mensen die om wat voor reden dan ook met een beperking door het leven gaan en mensen met dementie. De Achtertuin is een plek om even weg te zijn, laagdrempelig en kleinschalig, en voorziet in een grote behoefte.

Op 16 april 2024 hebben leden van de fotoclub ‘Fodipres’ uit Etten-Leur gezamenlijk in de achtertuin een mooi plaatje geschoten. De reden daarvoor was de aanstaande fotowedstrijd die stichting de Achtertuin gaat organiseren. Hoewel de Achtertuin haar tuinhek pas op 8 mei opent, waren de fotografen reeds twee weken eerder actief om zich goed voor te bereiden.

Stichting de Achtertuin viert dit jaar haar 10e verjaardag en spant zich wederom in om de medemens van dienst te zijn. Dit jaar gaat men tevens op zoek naar de perfecte foto. Een wedstrijd voor iedereen die kan fotograferen. Iedereen kan van 1 mei tot 1 augustus een foto maken om stil te staan bij het jubileum van de stichting. Er zijn 3 thema’s: Etten-Leur en de mooie natuur, Etten-Leur en de beleving van de zintuigen (horen, zien en proeven) en uiteraard de Achtertuin zelf.

De uitslag van de wedstrijd ‘de perfecte foto’ zal plaatsvinden op 8 september tijdens een “Kunst ontmoet Kunst” event. De leden van Fodipres hebben alvast een eerste oefening gehad en zullen zeker beeldmateriaal ter beoordeling aanleveren en het jubileumjaar ondersteunen.

Meer Informatie is te vinden op www.de-achtertuin.info of www.fodipres.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief