Naomi Nederlands kampioen op vloer!
Naomi Nederlands kampioen op vloer! Foto: Trainster.

Naomi Govaers Nederlands kampioen vloer

Sport en Vereniging

ETTEN-LEUR - Naomi Govaers (13) uit Etten-Leur turnt bij Dynamo Roosendaal in de eerste divisie jeugd. In het weekend van 20-21 april werd het Nederlands kampioenschap turnen in Den Haag georganiseerd. Naomi had zich geplaatst voor de meerkamp en 3 toestelfinales.

Zaterdag had Naomi een beetje een valse start op de eerste twee toestellen dit kon ze niet meer goedmaken op haar laatste twee toestellen waar ze zich wel goed herpakte. Ze werd 10e van Nederland deze dag. Op zondag ging ze voor een revanche en op vloer was dat ook heel goed te zien. Ze straalde op dit toestel en werd hier dan ook zeer verdiend Nederlands kampioen! Brug en balk ook beter dan bij de meerkamp finale. Hier werd Naomi 5e van Nederland! Wat ontzettend knap om 10e van Nederland allround te worden en dan ook nog Nederlands kampioen en vijfde op balk en brug, met dit resultaat mag Naomi ook aantreden tijdens de Ahoy cup op het toestel vloer!!

Dewi Govaers (16) uit Etten-Leur was reserve op vloer voor deze Nederlands kampioenschappen, zaterdag kreeg ze te horen dat ze mocht turnen door een uitvaller voor de finale. Ze straalde opnieuw op vloer en eindigde uiteindelijk net naast het podium op plaats 4. Als reserve binnenkomen in deze finale en dan 4e van Nederland worden is een zeer mooie prestatie! Wat een mooi seizoen hebben de zusjes Govaers achter de rug met Dewi die kampioen met het team geworden is in supplement B en Naomi die Nederlands kampioen is geworden op vloer in de jeugd supplement C.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief