De verdachte man beweerde dat hij kwam vanwege een kapot modem.
De verdachte man beweerde dat hij kwam vanwege een kapot modem. Foto: Sergejs Rahunoks/Freepik
RECHTSPRAAK

Man (33) uit Oudenbosch dreigt met broekriem en steelt 10.000 euro

Door: Olaf Knook Algemeen

OUDENBOSCH - “Wij komen omdat uw modem stuk is.” Met die smoes stond een 33-jarige man uit Oudenbosch voor de deur van een woning in Terneuzen. Eenmaal binnen bedreigde hij de bewoner met een mes en zijn broekriem om geld te eisen. Uiteindelijk stal hij meer dan 10.000 euro van het slachtoffer. Vandaag verschijnt zijn zaak voor de rechtbank in Middelburg in een pro-formazitting.

Het lijkt onschuldig, een medewerker van een provider die bij mensen aan de deur komt. Maar deze tactiek wordt steeds vaker gebruikt door criminelen om zichzelf een woning binnen te praten. Zo ook een 33-jarige man uit Oudenbosch. In september 2023 stond hij voor de deur van een woning aan de Dinkelstraat in Terneuzen. Hij beweerde dat hij kwam vanwege een kapot modem. Uiteindelijk bleken zijn bedoelingen heel anders te zijn.

Diefstal met geweld

De Oudenbosschenaar liep vervolgens zonder toestemming van de bewoner het huis binnen. Eenmaal binnen bleek zijn intentie niet te zijn om een kapot modem te repareren, maar om geld te eisen. Hij bedreigde de bewoner met een mes en zijn broekriem. Uiteindelijk stal hij iets meer dan 10.000 euro en de mobiele telefoon van de Terneuzenaar. De verdachte kon worden opgepakt en staat vandaag voor de rechtbank in Middelburg als verdachte van diefstal met geweld.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief