Het nieuwbouwproject uit 2018 in het centrum van Bosschenhoofd.
Het nieuwbouwproject uit 2018 in het centrum van Bosschenhoofd. Foto: Archief Uitgeverij de Bode

Streep door 147 woningen in Bosschenhoofd: ‘Het project is niet wenselijk’

Door: Olaf Knook Algemeen

BOSSCHENHOOFD - De gemeente Halderberge werkt niet mee aan een initiatief om bijna 150 woningen te bouwen aan de Margrietstraat in Bosschenhoofd. Volgens de gemeente is het project te groot en zou het leiden tot verkeerstechnische problemen. Bij goedkeuring van de woningbouw zou het aantal woningen in het dorp met ongeveer 10 procent toenemen.

Een initiatiefnemer had bij de gemeente Halderberge een plan ingediend om 147 woningen te bouwen aan de Margrietstraat in Bosschenhoofd. Het zou gaan om het stuk grond in de oksel met de kruising van de Bosschenhoofdsestraat. Maar het college heeft verschillende bezwaren tegen dit project en werkt daarom niet mee.

Verkeerstechnisch niet wenselijk

Het college acht het herbestemmen van het huidige agrarische gebied naar woongebied onwenselijk. “Het project is te groot en verkeerstechnisch niet wenselijk”, vertelt een woordvoerder van de gemeente Halderberge. “Voor de 147 woningen zou slechts één toegangsweg zijn. Bovendien ligt de voorgestelde woningbouw te dicht bij het spoor in het zuiden. Daarom verlenen we geen medewerking aan dit project.”

Het aantal woningen in Bosschenhoofd was bij goedkeuring van dit grootschalig project met zo’n 10 procent toegenomen. Dit betekent echter niet dat Halderberge grote woningbouwprojecten negeert. “Jaarlijks worden weloverwogen beslissingen genomen. We streven ernaar om zo’n 1000 woningen te realiseren in de periode tot en met 2028. We doen ons best om deze doelen te halen, maar woningbouwprojecten moeten goed onderbouwd zijn”, aldus de gemeentewoordvoerder.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief