Impressie van Bosbrug
Impressie van Bosbrug Foto: Strootman Landschapsarchitecten

Zes meter hoge Bosbrug moet Bosschenhoofd en Oudenbosch verbinden

Door: Wies van Erp Algemeen

HALDERBERGE - Zes meter hoog en vijftig meter lang. Dat zijn de afmetingen van zo’n enorme houten loopbrug die Bosschenhoofd en Oudenbosch met elkaar moet gaan verbinden, de Bosbrug. Het college heeft plannen om zo’n brug te bouwen als onderdeel van het visieplan voor sportpark Albano. Dit visieplan omvat meerdere fases om het sportpark en omliggend terrein op te knappen.

De Bosbrug moet niet alleen een verbinding worden, maar ook een uitkijkpunt worden. Op verschillende plekken is een doorkijk bedacht, waardoor je zicht hebt op alle vijf de kernen, de basiliek en het Pangevaartbos.

Meer afbeeldingen onderaan dit artikel geven een impressie op de Bosbrug

Totale kosten: 2,3 miljoen

In samenwerking met Strootman Landschapsarchitecten is het ontwerp tot stand gekomen. Naast de brug kan er ook nog gekozen worden voor een vlonderpad dat aan weerszijden van de brug verder doorloopt over de Albanovijvers. Aan de brug wordt een kostenplaatje van net geen miljoen euro toegeschreven, 900.000 euro. Het vlonderpad wordt geraamd op 1,4 miljoen euro. Wethouder Thomas Melisse wil niet dat de gemeente volledig opdraait voor de kosten.

“Uiteraard moet dit eerst besproken worden in de raad en zij bepalen uiteindelijk wat wij als gemeente bijdragen. Maar we moeten ook kijken naar de Provincie en de Europese Unie om te zien welke subsidies mogelijk zijn. En het lokale bedrijfsleven kan uiteraard ook inspringen,” aldus Melisse.

Impressie van Bosbrug
Impressie van Bosbrug
Impressie van Bosbrug
Impressie van Bosbrug met doorkijkpunten met passende verwijzingen


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief