Din van Wortel (links) neemt bokaal in ontvangst.
Din van Wortel (links) neemt bokaal in ontvangst. Foto: Jacques Hultermans

Hoevense Din van Wortel wint de Jack van de Aarssen bokaal

Door: Redactie Sport en vereniging

OUD GASTEL - De jaarlijkse strijd om de ‘Jack van de Aarssen bokaal’ op Koningsdag is gewonnen door Din van Wortel. De organisatie KBO Oud Gastel heeft 18 biljarters in huis uit alle kernen van Halderberge.

Gestreden werd er in drie poule van zes spelers. Na drie wedstrijden in de poule gingen twee spelers door naar de kwartfinale.

Poule A

In poule A waren drie spelers uit Hoeven ingedeeld: Jac Hultermans (44 caramboles), Jac Bogaerts (42) en Johan van Oosterhout (35). Twee spelers uit Oudenbosch - Jan Huijbregts (52) en Bert v.d. Kastele (40)  - en Rien Houtepen (51) uit Stampersgat maakte het zestal compleet. Door de 10 punten telling is er in de eerste ronde nog geen afscheiding, maar in ronde 2 kregen de drie spelers uit Hoeven een dermate nederlaag zodat ze kansloos werden voor plaatsing in de finale. Jan Huijbregts ging als eerste door naar de finale. Met een verschil van twee caramboles werd Rien kansloos en was plaats 2 voor Bert.

Poule B

In poule B waren voor Oud Gastel twee spelers aanwezig, Sjaan Dijkers (32) en Rene van Rutten (27), twee spelers voor Hoeven, Dik Flach (31) en Goof Braspenning (24), en twee spelers uit Oudenbosch, Toon Hoefnagels (32) en Jos Braspenning (29). Met een minimaal verlies in de eerste ronde ging iedereen met vertrouwen ronde 2 in. Goof was de eerste en enige die kansloos werd door een forse nederlaag tegen Sjaan. Vijf Spelers gingen voor de twee finale plaatsen de derde ronde in. Toon zakte door een forse nederlaag tegen Goof door het ijs en Rene verloor van Jos. Dik en Sjaan speelden tegen elkaar een degelijke partij en door het minimale verlies van Dik werd Jos uitgeschakeld. Sjaan en Dik gingen verder.

Poule C

In poule C twee spelers uit Bosschenhoofd, Ad v.d. Aarsen (19) en Louis van Peer (17), één uit Hoeven, Din van Wortel (17), één uit Stampersgat, Jan Kuipers (23), één uit Oudenbosch, Kees Korsmit (14), en één uit Oud Gastel, Rien Hamers (17). Kees en Rien waren de eerste slachtoffers en Ad werd in ronde 2 kansloos. Din en Jan waren in deze poule duidelijk de sterkste en gingen dan ook door.

Knock-outfase

Door loting werd de kwartfinale vastgelegd: Din tegen Dik werd 17-20 in 20 beurten. Jan Kuipers tegen Bert werd 23-17 in 20 beurten en Jan Huijbregts tegen Sjaan werd 52-28 in 21 beurten. Doordat Sjaan de beste verliezer was van de drie ging hij mee naar de halve finale.

Door twee partijen van bijna 3 moyenne werd Jan Huibregts direct de grote favoriet voor de bokaal. Daar stak Din direct een stokje voor, met 17-35 in 18 beurten ging Din naar de finale. Jan Kuipers liet Sjaan kansloos, met 23-15 in 15 beurten werd Jan de grote kanshebber. De spanning werd een rustige en met beleid spelende Jan echter te veel, de spanning nam dermate toe dat Jan maar niet in zijn spel van de gehele dag kon komen. Ook Din bleek niet van de spanning ontdaan en bij een 14-14 stand was er alles nog mogelijk. Toch sloeg Din in twee beurten genadeloos toe Jan bleef achter met 19 caramboles. Met 17-19 in 32 beurten ging de bokaal naar Din van Wortel.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief