The Next Big Thing van ZeelandJazz in Park Molenwater in Middelburg
The Next Big Thing van ZeelandJazz in Park Molenwater in Middelburg Foto: Joy Droogsma

ZeelandJazz Festival 2024

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - In de maand juni is het weer tijd voor het ZeelandJazz Festival. Het tweede weekend van juni in Terneuzen en het derde weekend in Middelburg. Een trend in Nederland en de rest van Europa zijn de tribute bands en ook het Jazzfestival neemt dit mee in het festival. Tijdens het openingsconcert in Porgy en Bess speelt het Teus Nobel Trio “A Tribute To Chet Baker” met als gast Benjamin Herman. In Middelburg opent Michiel Borstlap & band die Herbie Hancock spelen voor de headliner RYMDEN. Op zaterdag in De Spot een James Brown Tribute door het Amsterdam Funk Orchestra met Jared Grant.

Bijzonder aan het openingsconcert is dat het Chet Baker zelf ooit op dit festival stond (toen nog het Schelde Jazz Festival). Op zaterdag 1 juni 1985 was het legendarische optreden in Porgy en Bess van het Chet Baker Trio met Philip Catherine en Jean-Louis Rassinfosse een trio met exact dezelfde samenstelling als dit jaar met trompettist Teus Nobel, gitarist Tim Langedijk en bassist Thomas Pol. Naast de tributes zal Anika Nilles op vrijdagavond in de Pit spelen. Dit jaar wordt daar ook een afterparty/nachtprogramma met Club Fusion georganiseerd, het klapstuk van de zaterdagavond tijdens het ZeelandJazz Festival. De hele zaterdagavond in de Pit is tevens gratis te bezoeken net zoals Hans Dulfer die in de middag op Podium Luwak speelt.

In Middelburg is traditiegetrouw het Molenpark weer voorzien van jong talent. Onder de noemer “The Next Big Thing” laten artiesten die hard aan de weg timmeren in de muziektent hun talent horen. Extra in het park dit jaar is een silent disco tussen de gigs door. Twee middagen vol heerlijke jazzsounds, lekker grooven en dansen. Met funky beats maken de DJ’s de middag compleet met veel energie!

Meer informatie is te vinden op https://www.zeelandjazz.nl/



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief