Sinfonietta Amsterdam
Photo: Marco Borggreve
Sinfonietta Amsterdam Photo: Marco Borggreve Foto: www.marcoborggreve.com

Vijfde editie Sinfonietta String Festival Zeeland in pinksterweekend

Door: Redactie Algemeen

VEERE/MIDDELBURG - Tijdens het pinksterweekend op 18 en 19 mei 2024 keert het Sinfonietta String Festival voor de vijfde keer terug in Veere en Middelburg. In samenwerking met de Grote Kerk Veere brengt Amsterdam Sinfonietta een weekend vol strijkersmuziek in kleine en grote bezettingen, op verschillende locaties. Met onder meer Philip Glass in India in de Grote Kerk Veere, de Muziekroute en kamermuziek in de Zeeuwse Concertzaal. Tijdens het slotconcert presenteert Sinfonietta samen met blokfluitiste Lucie Horsch een nieuwe versie van het programma Lucie in the Sky with Diamonds.

Het festival opent zaterdagmiddag met de Muziekroute. De Muziekroute leidt je door idyllisch Veere naar intieme locaties. Daar spelen musici van Amsterdam Sinfonietta kamermuziek in kleine ensembles. Door de historische locaties en het beperkte bezoekersaantal per concert is de sfeer intiem en informeel.

Zaterdag

Op zaterdagavond presenteert Amsterdam Sinfonietta onder leiding van violist Daniel Bard het programma Philip Glass in India. Voor de solopartij van Glass’ Tweede vioolconcert ‘The American Four Seasons’ heeft het orkest de Amerikaanse violist William Hagen uitgenodigd. Net als Glass liet ook componist Jonny Greenwood zich door Indiase muziek inspireren voor zijn stuk Water. Dit werk wordt omlijst door Indiase raga’s gezongen door de Nederlands-Indiase Madhu Lalbahadoersing.

Zondag

Zondagochtend klinkt er kamermuziek in de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg. Op het programma staan Ravels Sonate voor viool en cello, een eerbetoon aan zijn overleden collega Debussy, en Mozarts meesterlijke strijkkwintet in C, KV 515. Tijdens het slotconcert op zondagmiddag in de Grote Kerk Veere voeren Amsterdam Sinfonietta en blokfluitiste Lucie Horsch je mee op een hallucinerende reis in de tijd langs Italië, Hongarije en Engeland. Samen zoeken ze de grenzen op. Ter ere van de bijzondere relatie tussen de historische handelsplaats Veere en Schotland, maken de musici dit keer een extra uitstapje naar Schotland.

Meer informatie en tickets op sinfonietta.nl en grotekerkveere.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief