De opening van het vergroende schoolplein van basisschool Het Talent.
De opening van het vergroende schoolplein van basisschool Het Talent. Foto: Privéfoto

Het vernieuwde schoolplein van basisschool Het Talent: van grijze betonblokken naar weelderig groen

Door: Annemarie vdVreugde Algemeen

MIDDELBURG - Woensdag 8 mei vond de feestelijke heropening van het vernieuwde schoolplein van Basisschool Het Talent plaats. Een paar weken eerder was de Werkgroep Groene Handjes gestart met hun missie: het omtoveren van het grijze, betonnen schoolplein tot een levendige oase van groen.

Lid van de werkgroep Jorien Mesu: ,,Anno 2024 wordt er veel vergaderd en worden er veel plannen geschreven, maar wij willen laten zien dat je beter kunt doen. Je kunt zelf de verandering zijn die je in de wereld wilt zien door kleine stapjes te zetten. Met dit initiatief hopen we anderen  te inspireren.”

Dankzij de inzet van ouders, leerlingen, lokale partners en vrijgevige donaties, heeft de werkgroep het project kunnen realiseren. Tijdens de heropening werden alle aanwezigen uitgenodigd om deel te nemen aan de verdere vergroening van het schoolplein. Ouders en kinderen werden gevraagd om samen met de werkgroep tegels te wippen en groen te planten, waardoor ze een blijvende herinnering achterlaten en actief bijdragen aan een groenere toekomst.

Het vernieuwde schoolplein biedt niet alleen een ruimte om te spelen, maar ook een leermoment over duurzaamheid en verbondenheid met de natuur. De jonge groene handjes van groep ½ zullen een extra taak krijgen: het verzorgen van de planten en het bijhouden van het plein, waardoor ze een actieve rol krijgen in het behoud van hun leefomgeving. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief