sporthal
sporthal

College doet voorstel voor gymzaal bij de Regenboog

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ZEVENBERGEN - Het college vraagt de gemeenteraad om geld vrij te maken voor de realisatie van een gymzaal bij basisschool de Regenboog. Twee scholen kunnen dan gebruik maken van deze gymzaal net als turnvereniging AZTV.

De nieuwe gymzaal gaat de huidige gymzaal in de Lindonk vervangen. Twee basisscholen maken gebruik van de Lindonk, de Regenboog en de Arenberg. Buiten schooltijden kan de gymzaal ook gebruikt worden, bijvoorbeeld door AZTV. De scholen hebben een voorkeur voor een rechthoekige gymzaal, waar de scholen 24 uur per week van gebruik maken.

AZTV maakt nu gebruik van gymzaal de Droge Mark. Deze gymzaal is gedateerd en zal in de toekomst vervangen worden door een nieuwe gymzaal op een nog nader te bepalen locatie. De vereniging maakt dagelijks gebruik van de gymzaal, daarom is er de wens om in een nieuwe gymzaal grote toestellen op een vaste plek op te stellen. Daar is wel extra ruimte voor nodig, maar daardoor is het opbouwen minder zwaar. Voor het vloeroppervlak wordt rekening gehouden met eisen vanuit de turnbond. Een wedstrijdvloer moet 14x14 meter zijn, mar een aanloopbaan, daarom wordt de vloer 16x22 meter. 

Ook een ‘valkuil’ is gewenst in de nieuwe gymzaal. Dat is een kuil met schuimblokken waardoor er veiliger geoefend kan worden. 

De raad spreekt op 4 april in tijdens een commissievergadering over de plannen, de raad beslist op 18 april over het voorstel.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief