Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

Vierde Open Havendag dit jaar op 5 oktober: ‘We willen mensen graag enthousiasmeren’

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

MOERDIJK - Port of Moerdijk werkt achter de schermen opnieuw hard aan de Open Havendag. “We willen aan de mensen laten zien hoe trots de medewerkers van het haven- en industriegebied zijn,” zegt Christ-Jan van Dongen namens Port of Moerdijk. 

“Er werken hier 20.000 mensen, die kun je laten zien wat hier gebeurt. Je hebt de volle aandacht van de bezoekers en een mooi podium om over de haven te vertellen. Iedereen is welkom, we willen mensen graag enthousiasmeren,” zegt Van Dongen. Het is de bedoeling dat de bezoekers op 5 oktober opnieuw van 9:30 tot 16:00 welkom zijn. De verwachting is dat er opnieuw drie- a vierduizend mensen op af komen. En dat vergt planning, het is nu aan de deelnemende bedrijven om te bedenken of ze meedoen en in welke vorm. 

Bezoekers kunnen op het centrale plein kennismaken met bedrijven die hier een stand neerzetten. Om de open dag direct een onvergetelijk moment te maken wordt er gewerkt aan een ‘Efteling moment’, waarin wordt weergegeven hoe Moerdijk het centrum is van verbindingen. 

Om langs de bedrijven te gaan komt er opnieuw een hop-on-hop-off bus, deze rijdt langs bedrijven die de gehele dag de deur openzetten. Dan komen er ook directe bussen, voor bedrijven die wat meer willen vertellen, een rondleiding willen geven of waar niet te veel bezoekers tegelijk mogen komen. Dan komt er ook nog een groot podium waar bijvoorbeeld de ecoloog van het gebied een praatje kan houden of waar andere bedrijven zich kunnen presenteren. 

De Open Havendag is dit jaar gepland op 5 oktober, bezoekers moeten zich hiervoor aanmelden. Aan het eind van de zomer wordt er meer bekend over de deelnemende bedrijven en het programma. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief