Afbeelding
Foto: Surplus

Eerste ‘Dagboek van een wijkzuster’ uitgereikt aan wethouder Joosten

Door: Redactie Algemeen

FIJNAART - Woensdagmiddag werd het eerste exemplaar van Dagboek van een wijkzuster uitgereikt aan wethouder Pauline Joosten. Els Meeuwisse hield als wijkzuster jarenlang een dagboek bij, dat nu is uitgebracht als boek. Het boek edt niet alleen een inkijkje in het leven van een toegewijde zorgprofessional, maar illustreert ook de ontwikkelingen van het wijkverpleegkundig beroep van 1979 tot 2019.

Hartverwarmende en soms uitdagende ervaringen

Het bijzondere boek, opgesteld in samenwerking met Rosanne van Poppel voormalig communicatieadviseur bij Surplus, laat vanuit een persoonlijk verhaal zien hoe de wijkverpleging zich heeft ontwikkeld in een periode van veranderende wet- en regelgeving, de opkomst van marktwerking in de zorg en de groeiende behoefte aan ondersteuning en zorg in de thuissituatie. Hoe de cruciale rol van de wijkverpleegkundige verdween in deze veranderingen, maar gelukkig inmiddels niet meer is weg te denken. Vanuit haar perspectief deelt Els Meeuwisse haar hartverwarmende en soms uitdagende ervaringen, waarbij ze benadrukt dat zorg in de kern draait om het welbevinden van mensen, niet zozeer om marktprincipes. “Ik hoop dat ik met mijn zorghart andere kan inspireren en dat het boek bijdraagt aan een beter begrip van de waarde van de wijkverpleging.”

Het ‘Dagboek van een wijkzuster’ richt zich voornamelijk op professionals in de zorg- en welzijnssector. Met het boek wil Surplus niet alleen het belangrijke werk van wijkverpleegkundigen benadrukken, maar vanuit een ander perspectief ook de dialoog stimuleren over de toekomst van de zorg, de groeiende zorgvraag en de mogelijkheden om langer thuis te blijven wonen, terwijl het boek tegelijkertijd dient als inspiratiebron voor reflectie over de waarde en essentie van zorg en welzijn.

Boek aanvragen

Vanwege de beperkte oplage is het boek enkel beschikbaar op aanvraag. Geïnteresseerden kunnen een (digitale) versie van het boek aanvragen door te mailen naar: communicatie@surplus.nl .



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief