Afbeelding
Foto: Politie.nl

Uitgebrande schuur Zevenbergschen Hoek zat vol met synthetische drugs

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ZEVENBERGSCHEN HOEK - De politie maakt meer bekend over de schuur die vorige week donderdagavond uitgebrand is aan de Achterdijk in Zevenbergschen hoek. Uitgebreid onderzoek van specialisten heeft inmiddels uitgewezen dat in het uitgebrande pand een amfetamine lab gezeten heeft. De 51-jarige bewoner werd aangehouden en in verzekering gesteld. Hij wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris. Er zijn grote hoeveelheden synthetische drugs aangetroffen, onder meer 180 kilo amfetaminepasta.

Donderdagavond werd omstreeks 22.00 uur een brand in een houten schuur gemeld. Ter plaatse waren diverse kleine ontploffingen te horen. De brandweer heeft de brand geblust. In de schuur heeft een drugslab gezeten.  Volgens specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen gaat het om een amfetamine lab.


Onderzoek
Uit het politieonderzoek is verder gebleken dat kort na het uitbreken van de brand vanaf het erf de 51-jarige bewoner wegreed in een auto en die verplaatste. Dit voertuig werd namelijk door agenten in de omgeving aangetroffen. In de auto stonden twee kratten met daarin synthetische drugs. Bij het politieonderzoek zijn grote hoeveelheden amfetaminepasta, amfetamineolie, methamfetamine en grondstoffen voor het produceren van synthetische drugs aangetroffen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief