Afbeelding
Foto: Shutterstock

ANWB waarschuwt: Hemelvaartsweekend brengt extra drukte op de weg

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BRABANT - ANWB Verkeersinformatie voorspelt een drukke avondspits op woensdag 8 mei vanwege het aanstaande lang Hemelvaartsweekend: “Veel mensen vertrekken woensdagmiddag voor een korte vakantie. Vorig jaar stond er op de vooravond van Hemelvaart 1016 kilometer file.”

De grootste vertraging wordt verwacht op de wegen van Utrecht naar het zuiden (A2, A27) en richting de Veluwe (A1, A12, A50). Ook zal het druk zijn rond Arnhem/Nijmegen en op de wegen in Noord-Brabant. De meeste files worden woensdagavond rond 19.30 uur opgelost.

Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag 9 mei en vrijdag 10 mei kan er verkeersdrukte ontstaan door de aanwezigheid van veel dagjesmensen. Dit zal merkbaar zijn op de wegen naar recreatiegebieden, attractieparken en outletcentra, zoals de outlet in Roosendaal en de Intratuin in Bergen op Zoom.

Wegwerkzaamheden

Wegwerkzaamheden zullen de reis ook beïnvloeden. De A16 van Breda naar Rotterdam is gesloten tussen de knooppunten Ridderkerk en Terbregseplein van woensdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 13 mei 05.00 uur.

Rijkswaterstaat voert ook werkzaamheden uit aan de A27 van Almere naar Utrecht. Dit traject is gesloten van vrijdagavond 21.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur tussen knooppunt Eemnes en Utrecht-Noord, wat zal leiden tot extra drukte op alternatieve routes.

Files in het buitenland

Verwacht wordt dat er ook in het buitenland woensdagmiddag aanzienlijke verkeersdrukte zal zijn. Raadpleeg alle verkeersinformatie over het buitenland op de website van ANWB.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief