Afbeelding
Foto: TextielRace

Basisscholen gaan de strijd aan met elkaar om textielafval aan te pakken

Door: Michel Claessens Algemeen

MOERDIJK - Basisscholen uit de gemeenten Moerdijk en Roosendaal gaan de strijd aan met elkaar tijdens de Textiel Race. Deze wedstrijd is een educatief project, waarbij scholen textielafval aanpakken met een fysieke inzamelactie. Op deze manier leren kinderen en hun omgeving over het inzamelen van oud en kapot textiel en het hergebruiken van grondstoffen. Het project wordt georganiseerd door Race Against Waste in opdracht van de gemeenten Roosendaal en Moerdijk.

De Textiel Race heeft als doel om het inzamelen van textielafval leuk, leerzaam en gemakkelijk te maken. Het project wordt georganiseerd door Race Against Waste in opdracht van de gemeenten Moerdijk en Roosendaal . Verschillende basisscholen uit de gemeenten gaan tijdens de Textiel Race vier weken lang de strijd aan met oud en kapot textiel. Zo leren de leerlingen op een leerzame en interactieve manier over onderwerpen als consuminderen, reparatie, hergebruik, recyclen en de impact van het maken van textiel op mens en milieu.

Kleding inzamelen

Na een gastles gaan de kinderen ook zelf aan de slag om een steentje bij te dragen aan het circulair maken van Nederland. Dit doen ze door zoveel mogelijk oud en kapot textiel in te zamelen of te repareren. Ook buurtbewoners kunnen de kinderen helpen door hun oud textiel aan te bieden via de website van de Textiel Race, waarna de kinderen het aan huis komen ophalen. Zo probeert het project ook in de omgeving meer bewustwording te creëren over het belang van recycling en hergebruik van textiel.

De Textiel Race vindt plaats van 13 mei tot 13 juni. Het ingezamelde textiel komt terecht bij gerenommeerde recyclers. Deze zorgen ervoor dat het textiel kan worden hergebruikt of gerecycled.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief