Afbeelding

Open avond Reddingsbrigade Goes

Door: Redactie Sport en vereniging

GOES - De zomervakantie is weer voorbij, dat betekent dat wij weer aan het zwemmen zijn! Iedere woensdagavond (m.u.v. de schoolvakanties) van 18:30-19:30 uur zwemmen wij in het Omnium in Goes. Ons doel is: een succesvolle zelfredding uitvoeren en daarnaast leren hoe je een ander kan helpen. Je krijgt les in o.a. verschillende zwemslagen, popduiken, bevrijdings- en vervoersgrepen, onderwater zwemmen, gekleed zwemmen en het werken met hulp- en reddingsmiddelen.

Heb je je A en B zwemdiploma en lijkt het jou leuk om een proefles mee te doen? Woensdag 19 oktober houden we een Open Avond, dus dan ben je van harte welkom! We zouden het fijn vinden als je even laat weten dat je wilt komen. Je kunt een mailtje sturen naar info@reddingsbrigadegoes.nl.

Wat doen wij nog meer?

Wij hebben een team wat ingezet wordt voor de evenementenbewaking binnen de gemeente Goes bij evenementen die plaatsvinden zowel op als rond het water. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Ganzetrek in het kanaal bij Wilhelminadorp of de intocht van Sinterklaas in Goes. Ook bewaken wij in samenwerking met andere reddingsbrigades verschillende zeezwemtochten op de Westerschelde. Wij oefenen regelmatig, zodat we goed getraind zijn voor een evenement.

Verder hebben wij ook 2 teams die klaarstaan voor de NRV (Nationale ReddingsVloot). Zij worden ingezet bij rampen, zo ook in Limburg in de zomer van 2021. Hiervoor worden speciale oefeningen voorbereid. Bij de evenementenbewaking en in het NRV team zijn zowel jeugd (vanaf 16 jaar) als (jong)volwassenen welkom.

Enthousiast geworden over onze vereniging? Neem een kijkje op onze website www.reddingsbrigadegoes.nl of kom met ons in contact! We kunnen je van alles vertellen en laten zien! Stuur een mailtje naar info@reddingsbrigadegoes.nl.