Het gouden team van Cees Mol.
Het gouden team van Cees Mol.

Zeven keer goud voor Keurslagerij Mol in Goes

Door: Robert Odekerken Bedrijvig Nieuws

GOES – Zeven producten van Keurslagerij Mol in Goes zijn bij de nationale vakwedstrijd Slavakto bekroond met het predicaat ‘goud’. Twee van de inzendingen, de boswandeling en erwtensoep, kregen zelfs een ster. Dit betekent dat de jury geen verbeterpunten of kritiek heeft.

Mol nam voor de vierde keer deel aan het gerenommeerde evenement. Eerder werd de slagerij kampioen in de categorie salades met de ‘molletjes kipsalade’. Nog steeds gaan er hiervan wekelijks ruim zeshonderd bakjes over de toonbank.

Zeeuwse stoverij

Eigenaar Cees Mol is erg blij met de resultaten. “Slavakto is voor het slagersambacht een heel belangrijk event. Doordat je producten beoordeeld worden, kun je ze verbeteren. Er wordt gekeken naar kleur, structuur en natuurlijk de smaak. Ieder product krijgt punten en als je genoeg punten haalt, wordt je product beloond met goud. Slavakto is een goede spiegel om te zien of we vaktechnisch op de goede weg zijn”.

Keurslagerij Mol werd een aantal jaar geleden tweede bij de wedstrijd ‘leukste slager van Nederland’. “We hebben toen gewonnen met de door onszelf ontwikkelde boswandeling; een half-om-half gehaktrolletje met truffel, champignons en een rosbieflapje. Voor ons is het belangrijk dat we nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten blijven verbeteren, omdat de smaak van de consument verandert. We doen waar we goed in zijn, zoals bijvoorbeeld Zeeuwse stoverij. Deze is nu wat zoeter, omdat daar vraag naar is. Ook is de smaak van de leverworst veranderd. Nu bereiden we deze met kardemom en mierikswortel, zodat deze beter aansluit bij de smaak van jonge mensen”.

Acties

Naast Keurslagerij Mol deden nog vier slagers uit Zeeland mee aan Slavakto. “Ik wil altijd winnen. Om mee te kunnen doen moet je wel een bepaald niveau hebben”. Wat hem betreft zit er nog een ander belangrijk aspect aan deelname aan Slavakto. “Het is commercieel interessant om mee te doen. Zeeuwen hebben een beetje de mentaliteit van ‘doe maar normaal’, maar ik ben trots op de producten die we maken en dat wil ik ook uitdragen. Er loopt ontzettend mooi vlees rond in Zeeland en waarom zouden we dat niet meer vertellen? Ik ben er voorstander van dat de Zeeuwse successen meer gepromoot worden”. 

Bij Keurslagerij Mol is er daarom de komende vier weken rond al de winnende producten een actie. Zo krijgen klanten een gratis zak friet en is de tweede pot erwtensoep voor de helft van de prijs. “Maar het is vooral veel proeven, want daar draait het uiteindelijk allemaal om.”