'Opplussen' loont bij langer zelfstandig wonen

HEINKENSZAND - Maken hoge opstapjes of gladde vloeren het lastig om langer zelfstandig te blijven wonen? De gemeente Borsele heeft de Woon+++regeling, om woningen met eenvoudige aanpassingen veiliger en comfortabeler te maken. 


De gemeente Borsele wil inwoners helpen bij het realiseren van dergelijke aanpassingen in hun huis.
De Woon+++regeling is bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder en mensen met een beperking. De regeling geldt voor inwoners van de gemeente Borsele die in een eigen huis of huurhuis wonen. Naast gratis advies stelt de gemeente ook een kleine financiƫle bijdrage beschikbaar voor aanpassingen.


Subsidie
Bij aanmelding bij het Vrijwilligershuis, komt er een vrijwillig adviseur met een bouwkundige achtergrond op bezoek. Samen met de adviseur loopt de aanvrager aan de hand van een inventarisatielijst de woning door. De aanvrager is vrij het advies al dan niet op te volgen. Doet de aanvrager dit wel, dan komt de adviseur na de uitvoering van de aanpassingen nogmaals op bezoek. Als de werkzaamheden goed zijn uitgevoerd, krijgt de aanvrager een subsidie van maximaal duizend euro.


Aanvrager is vrij om advies op te volgen



Meer informatie
Aanmelden voor een vrijblijvend adviesbezoek kan via het Vrijwilligershuis Borsele, tel. (0113) 311999 en mail; info@vrijwilligershuis.nl.[n]