Afbeelding
Foto: Iris Dekker

GOES - In verschillende wijken van Goes waren er woensdag activiteiten voor de Week van de Toegankelijkheid. Om zo mensen met en zonder beperking met elkaar in contact te brengen.


Bewoners van zorgcentrum Ter Weel aan het Joannaplantsoen maakten woensdag een frisse wandeling door de wijk. Studenten van de opleiding Verzorgende IG op het ROC Scalda begeleidden de cliƫnten, onder wie derdejaars Stijn Luiten. ''Ik vind het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt om deel te nemen aan activiteiten, want in deze tijd is er veel eenzaamheid en veel behoefte aan contact. Daarom is een dag als deze ontzettend belangrijk.'' Met een klein spiegeltje in de hand konden de bewoners, die niet al te goed naar boven konden kijken, de prachtige oranje bladeren aan de bomen zien.
In het wijkbedrijf aan de Beukenstraat stonden ze al te trappelen om de bezoekers te ontvangen. Morad Kattaussi (foto) vertelde over de striptekenmuur waarop bezoekers hun creativiteit konden uiten. ''Ik maak met plezier de striptekeningen voor de nieuwsbrief van het LFB. Zo kwam ik samen met mijn coach op het idee om met bezoekers striptekeningen te maken.'' Het LFB is een landelijke belangenorganisatie door en voor mensen met een verstandelijke beperking. Coach Sanne Zuijderduin nam het initiatief om de eerste tekening te maken op de wand. Zo konden de bezoekers de strip afmaken en ontstond er een fantasierijk stripverhaal.[n]