Afbeelding

De muziektent

Een foto van een muziektent uit een Bevelands dorp. Maar uit welk dorp? En wordt deze nog wel eens gebruikt voor concerten? Welke herinneringen heeft u?

Reacties kunt u mailen naar Heemkundige Kring De Bevelanden, info@hkdebevelanden.nl of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. De komende dagen zal dit artikel ook op de Facebook-pagina van de Heemkundige Kring worden gepubliceerd. Ook daar kunt u uw reactie geven. Reacties zullen over twee weken in deze rubriek worden geplaatst. Onder
de reageerders zal een exemplaar van historisch tijdschrift De Spuije worden verloot. De winnaar van de vorige foto is Janet van Zweden.

Vorige foto
De vorige foto was de Ganzepoortstraat in Goes in 1930. Bram de Wilde heeft meer dan twintig jaar in deze straat op nummer 18 gewoond. Zijn ouders hadden daar een verfwinkel. Hij herkent de ijzerwarenwinkel van Jacob Boer en de groentenwinkel van Walraven. Volgens Peter Frijhoff is de ijzerhandel van Boer in 1926 geopend. Hij verkocht ook potten, pannen en jachtgeweren. In 1984 verhuisde het bedrijf naar industriegebied De Poel. Naast deze winkel zat de winkel van Jacob Torbijn die rond 1930 de ansichtkaart uitgaf waarvan de foto een uitsnede is. Janet van Zweden is op nummer 23 geboren. Boven de winkel woonde ze met haar ouders en acht kinderen. Vaak kijkt ze nog even naar boven als ze er langs loopt.