VV Klundert wint derby tegen Kogelvangers

WILLEMSTAD - Afgelopen zaterdag werd op de Willemsch Veste de Moerdijk derby Kogelvangers tegen Klundert gespeeld. De bezoekers kwamen na ruim 90 minuten als winnaar uit de bus.

Het, naar later bleek, enige doelpunt viel reeds in de 8e minuut. Na balverlies op het middenveld volgde een prima aanval van Klundert die door de slim naar de eerste paal gelopen Bas Ketting achter doelman Stan Moerland werd gewerkt. 0-1.

In het vervolg van de eerste helft speelde Kogelvangers slordig en was Klundert de bovenliggende partij met de betere kansen.

Tweede helft

Kort na rust kwamen de Willemstadters goed weg toen de bezoekers tweemaal achtereen oog in oog met Stan Moerland kwamen te staan. De doelman is echter nauwelijks te passeren in 1 tegen 1 situaties en voorkwam een vroegtijdige beslissing.

Een kwartier voor tijd kwam Kogelvangers met een man minder te staan na 2x geel voor Jorn Moerland. Even later ook rood voor Klundert en dus met tien tegen tien verder.

Kogelvangers speelde met veel inzet, werd gevaarlijker en ging op zoek naar de op dat moment verdiende gelijkmaker. Met name in de slotfase kwamen er een aantal grote kansen met wellicht de grootste voor Youri van Laarhoven.

Na eerder al een bal op de lat van Daan Oudhof, kon de aanvaller van dichtbij scoren, maar kreeg zijn voet niet voldoende achter de bal.

Het bleef tot ver in de blessuretijd spannend.