Maak het verschil in het leven van een kwetsbaar kind.
Maak het verschil in het leven van een kwetsbaar kind. Foto: Europa Kinderhulp

Europa Kinderhulp zoekt gastouders in Zeeland

THOLEN - Ik zoek. Ik zoek vakantieouders. Ik zoek vakantieouders die mij willen accepteren zoals ik ben.


Ik zoek vakantieouders die niet meer van mij verwachten, dan ik kan geven. Ik zoek vakantieouders die geen direct positief gevolg willen zien van mijn vakantie bij hen. Ik zoek vakantieouders die begrijpen dat ik mij schaam als ik per ongeluk ‘s nachts eens nat ben. Ik zoek vakantieouders die begrijpen dat ik soms jaloers ben op hun kinderen en zelfs op hun huisdieren. Ik zoek vakantieouders die mij duidelijk vertellen waar hun grenzen liggen.

En als ik deze vakantieouders heb gevonden dan voel ik dat ze ongeacht mijn gedrag, om mij geven en dat ik mij eindelijk ergens veilig kan voelen. Dan kan ik een “moord” vakantie hebben, maar dat laat ik niet blijken. Dat kan ik niet, want dat heb ik nooit geleerd.


Een gastkind

Stichting Europa Kinderhulp wil kwetsbare kinderen laten kennis maken met een wereld vol warmte en genegenheid. De wereld waarin wij wonen. Om die reden zoekt EKH gastgezinnen. Ouders die over voldoende begrip, geduld maar vooral liefde beschikken om een kwetsbaar kind voor ruim twee weken tijdens de zomervakantie in huis te nemen. Er staat geen vergoeding tegenover maar het geluk dat men een kind kan bezorgen zal onbetaalbaar blijken.

Voor de regio Zeeland gaat het om kinderen uit Berlijn van 20 juli tot 2 augustus, Nederland 22 juli-2 augustus en België 22 juli-tot 5 augustus. De kinderen worden geselecteerd door scholen, Riagg, Leger des Heils, Sociale diensten en soortgelijke instanties. Wilt u vrijblijvende informatie? Bel: 06- 29537739 of bezoek onze website: www.europakinderhulp.nl.[n]