Het dorpsgesprek wordt gehouden in De Vossenkuil.
Het dorpsgesprek wordt gehouden in De Vossenkuil. Foto: Archief

Het tweede dorpsgesprek vindt deze maand plaats in Oud-Vossemeer

Door: Olaf Knook Algemeen

OUD-VOSSEMEER - Alle huishoudens van Oud-Vossemeer krijgen deze week een uitnodiging op de mat van de gemeente met als titel ‘Oud-Vossemeer, laat je horen!’. De uitnodiging roept hen op om deel te nemen aan het tweede dorpsgesprek op Tholen om de toekomst van hun dorp te bespreken.

Dit initiatief komt voort uit de gemeenteraad van Tholen, waarin is vastgelegd dat voor elke kern binnen de gemeente een dorpsagenda moet worden opgesteld. Deze dorpsagenda zal dienen als een richtlijn voor wat de inwoners voor ogen hebben van hun eigen kern. Het doel van de agenda is om de plannen van de gemeente beter af te stemmen op de behoeften en wensen van de lokale bevolking.

Meningen van kinderen

Scherpenisse had vorig jaar de primeur met het allereerste dorpsgesprek. Nu is Oud-Vossemeer aan de beurt. Tijdens het dorpsgesprek worden verschillende onderwerpen behandeld, zoals welzijn, verkeer, de omgeving, groenvoorziening en huisvesting. De gemeente nodigt inwoners uit om hun meningen, ideeën en zorgen te delen over Oud-Vossemeer.

Om een volledig beeld van de toekomst te krijgen, betrekt de gemeente ook jongeren bij het gesprek. Leerlingen van OBS Die Heenetrecht, SmdB De Ark en LPS Sint Anthonius laten via teken- en schrijfopdrachten weten hoe zij de toekomst van Oud-Vossemeer voor zich zien.

De resultaten van deze opdrachten zullen worden getoond tijdens het dorpsgesprek. Oudere jongeren zijn geïnterviewd door jongerenwerkers en zijn uitgenodigd om online een vragenlijst in te vullen, wat nog mogelijk is tot en met maandag 11 maart.

Vrije inloopavond

Het dorpsgesprek staat gepland op dinsdag 19 maart vanaf 19.00 uur in het dorpshuis De Vossenkuil. Op deze avond kunnen de inwoners vrij in- en uitlopen om in een persoonlijk gesprek hun wensen, ideeën en zorgen over diverse onderwerpen te bespreken met de aanwezige medewerkers.