Woensdag 13 maart

Bedreiging Aziatische hoornaar

De Meulvliet | 19:30

Op woensdag 13 maart houdt Willem van der Grinten, bijenhouder/instructeur, een lezing - met foto’s - over de ernstige dreiging van de invasieve exoot Aziatische hoornaar. Deze grote wesp is zeer gevaarlijk voor bijen, hommels, vlinders en zweefvliegen. Binnen korte tijd is een bijenvolk uitgeroeid wat zijn weerslag heeft op de soortenrijkdom en de groente- en fruitteelt. Zonder bestuiving geen fruit of groente. Vanaf 19.30 uur in Meulvliet te Tholen. Na een kopje koffie start de lezing om 19.45 uur.

 

Donderdag 14 maart

Mam, ik heb er niks meer mee

Ned. Hervormde Kerk | 20:00

14 maart organiseert de Hervormde gemeente Oud-Vossemeer een avond over het thema 'Mam, ik heb er niks meer mee'. We horen regelmatig (groot)ouders zeggen: ik krijg ze niet meer mee. Of: ze gaan allang niet meer naar de kerk. Dat kan allerlei gevoelens oproepen. Misschien wil je het graag anders, maar weet je niet goed wat te doen. Het gaat deze avond over hoe je ermee omgaat als je kind een andere keuze maakt t.o.v. geloof. Een lezing over geloof, hoop en (vooral) liefde. Je krijgt fijne handvatten voor het contact met je kinderen, ook als het een andere route kiest dan jij had gehoopt. Op de avond houdt Annemarie van Heijningen-Steenbergen een lezing en is er gelegenheid om met elkaar over het thema door te praten. Aanvang: 20.00 uur. Locatie: Hervormde kerk, Ring 10, Oud-Vossemeer. De toegang is gratis. Wel is er een collecte voor de onkosten. Gratis kaarten zijn te reserveren via hervormdvosmeer@gmail.com.

 

Zaterdag 16 maart

Ko de Krom - Tweewas (expositie)

Kunstkamer Holland Huis | 10:00

De schilderijen die tentoongesteld worden, hebben geen andere bedoeling dan de kijker een ogenblik te boeien. Misschien even stil staan, geboeid kijken en verder gaan. De schilder acht zijn werk geslaagd als de kijker, na een tocht lang het ten toon gestelde, nog even terug gaat en een enkel werk nog eens wil zien, nog eens wil bewonderen en het zich wil herinneren. De getoonde werken zijn een “verbeelding” van de wereld van de schilder. Stukjes van de werkelijkheid die hij soms wil vergeten, maar waarover hij zich vooral verwondert en die hij niet wil of niet kan vergeten. Kunstkamer, Laban Deurloostraat 28, Scherpenisse. 10u tot 16.30u. Entree gratis.

 

Toneelstuk 'Onrust in het Rusthuis'

De Wellevaete | 14:00

Toneelclub Poortvliet speelt het blijspel 'Onrust in het Rusthuis' op zaterdag 16 maart in de Wellevaete te Sint Annaland. Er zijn die dag twee voorstellingen, de middagvoorstelling begint om 14.00 uur (zaal open om 13.30 uur) en de avond begint om 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur). Kaarten zijn te reserveren via toneelpoortvliet@gmail.com.

 

Concert Samenspelgroep Euterpe

Maartenshof | 15:15

Op zaterdagmiddag 16 maart zal de samenspelgroep traditiegetrouw weer van zich laten horen in het jaarlijkse concert in de Maartenshof van Sint-Maartensdijk. Voor de nieuwste leden van de samenspelgroep is het een bijzonder moment omdat dit hun eerste echte concert zal zijn. Naast een mooi aantal stukken dat uitgevoerd wordt als groep, zullen alle leerlingen ook individueel van zich laten horen in een zelfgekozen solostuk. Iedereen is van harte welkom in de Maartenshof om zaterdag te komen luisteren. Aanvang van het concert is 15:15.

 

Dinsdag 19 maart

Recreatief en senioren wandelen

Café An de Sloove | 13:30

Op dinsdag om de 2 weken is het recreatief wandelen. Er wordt gewandeld in 2 groepen namelijk 5 en 10 kilometer. Na het wandelen is het nog koffiedrinken voor diegene die dat wilt. Vertrek op dinsdag 19 maart om 13:30 uur vanuit Café An de Sloove te Sint Annaland.

 

Jaarvergadering Sien

Zorgcomplex Sassegrave | 19:30

Op D.V. dinsdag 19 maart houdt de regionale commissie Tholen van Sien weer haar jaarvergadering, net als de voorgaande jaren in Woonzorgcentrum Sassegrave, Laban Deurloostraat 19, Scherpenisse. Het gospelkoor 'Polyhymnia' uit Oud-Vossemeer o.l.v. dhr. Maarten van der Kooij hoopt ook dit jaar weer haar medewerking te verlenen.. Het koor zal ook optreden met leden van de catechesegroep. Traditiegetrouw is er in de pauze een verloting. Aanvang 19.30u. 

 

Woensdag 20 maart

Westerlicht Tholen

Westerlicht | 19:00

Op woensdagavond 20 maart organiseert Westerlicht Tholen een gezellige foto-avond, fotograaf Jan Duine (lid van de fotoclub) neemt ons mee op ontdekkingstocht over het Eiland Tholen, d.m.v. een fotoreportage.Op deze manier laat hij ons kennis laten maken met de mooie landschappen en de prachtige Flora en Fauna die ons eiland rijk is.Verder kunt u nog genieten van mooie panorama- muziek- en vakantiefoto's. Aanvangstijd: 19.00-21.00 uur. Toegang en een kopje koffie zijn gratis. Wij heten u welkom aan de Kerkstraat 19 te Tholen.