Woensdag 27 maart

Taizé-viering

Gasthuiskapel | 19:30

Woensdag 27 maart, aanvang 19.30-20.15 uur in Gasthuiskapel, Kerkstraat 15 te Tholen. Begeleiding door Richard van der Keur, toegang vrije gift. In deze serie korte vieringen volgen wij de traditie van Taizé. In essentie biedt een Taizé-viering rust en ruimte om tot jezelf te komen. De viering kenmerkt zich door meditaties in de vorm van het samen zingen van steeds herhalende, meerstemmige liederen (in verschillende talen), afgewisseld met korte teksten, momenten van stilte en ruimte voor persoonlijk gebed en bezinning.

 

Lezing door Christen voor Israël

Grote of Onze Lievevrouwekerk | 20:00

Op woensdag 27 maart wordt er in de Grote Kerk van Tholen een lezing gehouden door Christen voor Israël. Spreker is dominee Kees van Velzen. Het thema van de avond is: Israël na 7 oktober. De avond begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.45 uur.

 

Zaterdag 30 maart

Expositie Michael van Kekem

Kunstkamer Holland Huis | 10:00

Michael van Kekem (1985) woont op Sint Annaland en heeft zijn atelier in Rotterdam. Hij is illustratief ontwerper en graficus. Naast werken in opdracht voor diverse klanten, maakt hij veel persoonlijk en autonoom werk. Dit uit zich bijvoorbeeld in een grafische print of een zelf gepubliceerde bundel waar hij poëtische teksten gecombineerd met beeld. Vaak is hij te vinden op designmarkten, exposeert hij regelmatig en geeft hij cursussen en workshops in diverse technieken. Voor de expositie bij de KunstKamer is er een selectie van werken gemaakt van de afgelopen jaren. Expositie t/m zaterdag 13 april. Laban Deurloostraat 28, Scherpenisse. Entree gratis. Open van 10.00 tot 16.30 uur.

 

Zondag 31 maart

Feestelijke Paasdienst

Gereformeerde kerk | 10:00

In de Gereformeerde Kerk te Anna-Jacobapolder wordt zondag 31 maart een feestelijke Paaszondagsdienst gehouden. Hieraan werken mee, allereerst Ds. B. van Ginhoven en het gelegenheidskoor van de kerk o.l.v. Annet de Ruijter en organist Nick Verkerke. Ook zullen enkele blazers de dienst begeleiden. Er worden tal van mooie Paasliederen uitgevoerd en er is ook volop samenzang. De kinderen van de Kindernevendienst sluiten hun Paasproject af, en ook zij krijgen de tijd om het allemaal uit te leggen.

 

Maandag 1 april

Paaswandeling Slikken van de Heen

Slikken van de Heen | 14:00

Op Tweede Paasdag struint jong en oud door de Slikken van de Heen. Trek je laarzen aan en volg de gids die alles weet te vertellen over dit gebied en over de dieren die er leven, zoals konikpaarden, rode geuzen en natuurlijk de wisenten. Tijdens de tocht van 2 uur wordt er regelmatig gestopt wat te vertellen. Door het ruige karakter van het gebied is het niet geschikt voor kinderwagens. Het gebied kan er nat zijn dus draag goede waterdichte schoenen of laarzen. Voor meer informatie, reserveren en tarieven: www.hetzeeuwselandschap.nl/activiteiten


Paas oriëntatierit Stichting Vrienden van Siem

| 11:49

Ook dit jaar organiseren we op 2e Paasdag een Puzzel oriëntatierit. Bereid je voor op een leuke en uitdagende autorit waarbij je met behulp van puzzels en aanknopingspunten de juiste route moet zien te vinden. Kon je er vorig jaar niet bij zijn, wil je een herkansing of juist de titel verdedigen? Trommel familie/vrienden op en stap ook in de auto. Je steunt hiermee het goede doel en niet te vergeten: er zijn mooie prijzen te winnen! Aanmelden via info@vriendenvansiem.nl of 06 42251000. Geef bij het opgeven door hoeveel personen en auto's ermee doen.

 

Dinsdag 2 april

Recreatief en senioren wandelen

Dorpshuis Haestinge | 13:30

Op dinsdag om de 2 weken is het recreatief wandelen. Er wordt gewandeld in 2 groepen namelijk 5 en 10 kilometer. Na het wandelen is het nog koffiedrinken voor diegene die dat wilt. Vertrek op dinsdag 2 april om 13:30 uur vanuit Haestinge te Sint Maartensdijk.

 

Woensdag 3 april

Hemel en aarde in de wereld van het kind

Vrijzinnige Geloofgemeenschap Tholen | 10:00

Woensdag 3 april om 10.00u. lezing bij de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Tholen, Oudelandsestraat 11 te Tholen. Begeleiding Ankie Hettema-Pieterse (Rozenkruisers), toegang vrije gift. Ankie Hettema-Pieterse was jarenlang leerkracht op basisschool de Regenboog in Tholen. Zij schreef het boek Hemel en aarde in de wereld van het kind. Zij bespreekt in de lezing met PowerPoint de drie hemelse en de vier aardewetten. Allen die met kinderen verbonden zijn, zijn welkom.