Jeroen tijdens een spectaculaire jumpsmash.
Jeroen tijdens een spectaculaire jumpsmash. Foto: BadmintonBoZ | RECHTENVRIJ

Succesvol toernooiweekend in Gouda voor BadmintonBoZ

BERGEN OP ZOOM - Vijf BadmintonBoZ-spelers namen afgelopen weekend deel aan het Gouweslag Open 2024 in Gouda. Drie van hen bereikten na een dag vol badmintonwedstrijden een verdiend plekje op het ereschavot.


Jeroen en Christ uit de hoofdmacht van Badminton Bergen op Zoom werden in de poulefase van het mannendubbel in categorie 5 uitgeschakeld. Eerstgenoemde en zijn zus Natasja, eveneens uit team 1, speelden daarnaast twee goede partijen in het gemengddubbel, maar moesten zich helaas terugtrekken om blessures te voorkomen.

Het echte sportieve succes kwam uit de rackets van Astrid, Quinty en Gerardo - elk spelers van najaarscompetitie team 4, acterend in categorie 9. Astrid en Quinty streden zich naar de finale van het damesdubbel. Daarin gingen ze met 21-10, 17-21 en 21-16 ten onder. Weliswaar verlies, maar een prachtig resultaat voor het op elkaar ingespeelde duo.

Astrid won samen met Gerardo een van de drie poulewedstrijden in het gemengddubbel. Dat was niet genoeg voor een plek in de finale, maar wel waardevol voor de ervaring. Tussendoor speelde hij zich naar een tweede plek in het mannenenkelspel. Voor Gerardo een kers op de badmintontaart na een lange dag badminton in Zuid-Holland.

In het vrouwenenkelspel kreeg Quinty twee cadeautjes geserveerd in de vorm van jeugdspelers die het voor het eerst probeerden bij de volwassenen. In de finale waren de rollen niveaugewijs omgekeerd: tegenstander Katja was een maatje te groot. Niettemin een puike podiumplaats, waarmee Badminton Bergen op Zoom ultimo facto in drie onderdelen haar visitekaartje afgaf.


Voorjaarscompetitie in volle gang

Team 1 kreeg verleden week op donderdagavond flink klop tijdens de uitwedstrijd in 's-Gravenzande. De tegenstander Zeemeeuwen G1 bestond bovenal uit vierde divisiespelers en het tempo was te hoog om goed bij te kunnen aanhaken. De 6-0 einduitslag was confronterend, maar het team is gelukkig strijdbaar.

Thuis ontving team 2 een dag eerder hun tegenstanders van Schollevaar G2 uit Capelle aan den IJssel. De thuisploeg bleek in alle opzichten (en onderdelen) te sterk. Dominic, Sintija, Hans, Ashley en Veerle morsten geen enkele game en ze konden na de wedstrijd snel beginnen aan de derde helft. 6-0 winst, de maximale score!

Uitslagen: Team 1-Zeemeeuwen G1: 6-0 (verlies); Team 2-Schollevaar G2: 6-0 (winst). 

Via de website badmintonboz.nl/competitie volg je van elk team de uitslagen.[n]