Uitwerking voorkeursscenario De Groene Kamers
Uitwerking voorkeursscenario De Groene Kamers Foto: Gemeente Roosendaal

Gebiedsvisie De Groene Kamers Roosendaal zorgt voor 40 nieuwe woningen

Door: Wies van Erp Algemeen

ROOSENDAAL - Het college van burgemeesters en wethouders heeft een gebiedsvisie De Groene Kamers voorgelegd aan de gemeenteraad. De locatie hiervoor is tussen Langdonk en Sportpark Vierhoeven. In de visie is ruimte voor 30 woningen en 10 tinyhouses, verdeeld over drie hofjes.

Gebiedsvisie De Groene Kamers moet, als de plannen door de gemeenteraad goedgekeurd worden, aan de Kalverstraat komen te liggen. Opgeklemd tussen Langdonk en Sportpark Vierhoeven. “De visie maakt het mogelijk om deze locatie aan de zuidelijke stadsrand van Roosendaal op een toekomstbestendige manier in te vullen”, zo staat te lezen in het persebericht vanuit de gemeente Roosendaal. 


Locatie De Groene Kamers - Gemeente Roosendaal

De naam De Groene Kamers is gekozen omdat het aanbod woningen in afzonderlijke woonblokken (kamers) is opgedeeld in een groene omgeving. De woningen worden ontworpen met oog op duurzaamheid en comfort. Ze hebben een lage energiebehoefte en de zonnepanelen op de daken leveren voldoende energie om de woningen zelfvoorzienend te maken.

Stadsparkzone
In de gebiedsvisie zijn twee zones opgenomen, de woonzone en de stadsparkzone. De stadsparkzone loopt in de lengte langs de wijk Langdonk. Hier is niet alleen ruimte voor natuur, maar ook voor ontspanning voor de huidige en toekomstige bewoners en bezoekers. Mensen kunnen hier sporten, spelen of wandelen. De moestuin blijft bestaan in haar huidige vorm.

De gebiedsvisie is geen stedenbouwkundig plan waar alles precies is vastgelegd. De gebiedsvisie geeft slechts hoofdlijnen en uitgangspunten aan voor een ruimtelijke ontwikkeling. Bij de verdere uitwerking kan het nodige nog wijzigen.