Bachkoor BWV Middelburg 2023
Bachkoor BWV Middelburg 2023 Foto: Bachkoor BWV

Bachkoor BWV Middelburg viert 25-jarig jubileum

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - Op zaterdag 13 april a.s. om 20.00 uur vindt in de Oostkerk te Middelburg het 25-jarige jubileumconcert plaats van het Bachkoor BWV uit Middelburg. Bezoekers kunnen genieten van zang en muziek van Johann Sebastian Bach. André Poortvliet bespeelt het De Rijckere-orgel. Barokorkest Aspetti Musicali uit België begeleidt als vanouds het Bachkoor en zal zelf enkele instrumentale stukken van Bach spelen. 

Het jarige Bachkoor zal met enkele solisten de volgende stukken ten gehore brengen; Motet  “Singet dem Herrn ein neues Lied” (dubbelkorig), Motet: “Ich lasse dich nicht” en Cantate “Laß Fürstin, laß noch einen Strahl” Het geheel staat o.l.v. Ludo Claesen.

Meer dan alleen zingen

Ook na 25 jaar wil het Bachkoor zich blijven ontwikkelen. Het uitvoeren van werken van Bach is iedere keer weer een bijzondere technische, artistieke en muzikale uitdaging. Het koor wil het 25-jarig jubileum meer kleur geven door het organiseren van een aantal activiteiten en een bijdrage leveren aan en iets betekenen voor de omgeving. De onderstaande activiteiten maken deel uit van dit project: 

1. Aan de stichtingen Hofje onder den Toren biedt het koor in totaal 25 toegangskaarten aan met daarnaast op een eerder moment een laagdrempelige introductie en toelichting op het programma. Beide stichtingen zijn gelieerd en organiseren maatschappelijke en diaconale activiteiten in het Hofje onder den Toren. De activiteiten omvatten o.a. een inloop (4 dagen in de week) en de organisatie van avondmaaltijden voor alleenstaanden en zij die zich eenzaam voelen. Ook zijn er wekelijkse spelochtenden en diverse workshops. 

2. Op de dag van het evenement zal de generale repetitie openbaar zijn. Een mooie gelegenheid om te zien en ervaren hoe op professionele wijze losse elementen tot één geheel worden gesmeed, en alle ego’s tot een welluidende samenklank. 

3. Op de dag van het evenement kan er op een aantal tijdstippen door deelnemers en liefhebbers/gasten een bezoek worden gebracht aan het de Rijckere orgel uit 1776. De organist zal bezoekers begeleiden. 

4. Op de dag van het evenement wordt er ook uitgebreid de tijd genomen voor een gezamenlijke buffetmaaltijd, zodat er ruimte is voor onderlinge ontmoeting en het leggen van nieuwe persoonlijke contacten. In principe is de maaltijd ook toegankelijk voor sponsoren en aangemelde gasten. 

5. Het concert zal worden afgesloten met publieksparticipatie in misschien wel het meest bekende koraal van Bach: Jesus bleibet meine Freude.

6. Jongeren krijgen korting op de toegangsprijs.

Meer informatie op https://www.bachkoorbwv.nl.