Moerse Boys gelooft tegen TSC te laat in eigen kunnen

KLEIN ZUNDERT - Moerse Boys heeft zondag een 3-1-nederlaag geleden op bezoek bij TSC. Zonder onder meer aanvoerder Joris en Damian, die een schorsing overhielden aan de wedstrijd tegen Almkerk, slaagde het er niet in om iets te rapen in Oosterhout.

Een belangrijk moment viel rond het half uur te noteren. Tom raakte bij het uitkomen een tegenstander en de arbiter wees gedecideerd naar de stip. Een achterstand was het gevolg. Tot dat moment had de tegenstander zich nog niet gemeld voor het doel van Tom. Zonder te overheersen was Moerse Boys goed gestart. Er werden kleine kansjes gecreƫerd. Guus schoot hard voorlangs, Job kwam centimeters tekort en Cas werd gestuit door de doelman. Achterin had het, met Kas als prima vervanger voor Joris, zijn zaakjes op orde. Dat veranderde na de openingstreffer. Bij de Moer lukte er vanaf dat moment vrij weinig. De Boys mochten, na een Oosterhoutse hoekschoppenregen vlak voor rust, van geluk spreken dat de ruststand slechts 1-0 was.
Na rust gelukkig een ander beeld. Veel strijd en minder slordig spel. Toch liep het vertrouwen tien minuten na rust een nieuwe deuk op. De linkerspits van TSC werd vrijgespeeld en kon met fortuin de 2-0 aantekenen. Zijn inzet werd dusdanig ongelukkig getoucheerd door Kas, dat doelman Tom kansloos was. De Boys weigerde zich gewonnen te geven. Het spel werd opportunistischer en de Moer kreeg meer grip op de wedstrijd. Door kleine mogelijkheden en een levensgrote kans van Cas kwam er meer geloof. Cas had de aansluitingstreffer op zijn schoen. Hij veroverde zelf de bal op het middenveld, op het moment dat hij de bal naast de doelman wilde plaatsen werd hij net genoeg gehinderd zodat de bal in de handen van de goalie verdween. Vervolgens wisselde trainer Osman aanvallend: hij liet met Thijs Broeders en Twan Havermans twee JO19-spelers debuteren. Moerse Boys zocht het geluk, een vermeende handsbal leverde een strafschop op, die door Cas werd benut. Er resteerde nog een kwartier speeltijd. Een alles-of-niets-offensief werd eruitgeperst, Tom voorkwam een vroegtijdige beslissing en Moerse Boys kreeg nog vier hoekschoppen. Bij een van die hoekschoppen slaagden Job en Dennis er net niet in om de gelijkmaker te produceren, waarna TSC de wedstrijd in de tegenstoot in het slot gooide. Direct daarna klonk het laatste fluitsignaal. Moerse Boys verliest met 3-1. Het vizier gaat nu op het weekend na Pasen, als Klein-Zunderts trots op zaterdag WNC ontvangt.[n]