Strijdend Wernhout laat BSC uiteindelijk nog bibberen

WERNHOUT - Door een in de laatste weken flink gegroeide absentielijst trok Wernhout gehavend ten strijde tegen de huidige nummer twee van de ranglijst BSC.

Wernhout had tegen het technisch begaafde en makkelijk voetballende BSC in de eerste helft wind tegen en begon ook nog eens met iets te veel ontzag voor de tegenstander aan de wedstrijd. In de eerste vijf minuten kwam Wernhout met twee waarschuwingen al goed weg, in minuut 7 was het wel raak en kwam BSC op 1-0. Na een kwartier verdubbelde de Roosendalers de score en leek het een zware middag te gaan worden voor Wernhout, 2-0. Het eerste gevaar van Wernhout zijde was van Maikel,  met een kopbal naast uit een voorzet van Max in de 20e minuut. Een minuut later maakt Wernhout de aansluitingstreffer. Jurre bedient Mart die feilloos de 2-1 binnenschiet. Binnen het half uur nog is het BSC dat met een aanval door het midden de marge weer op twee brengt, 3-1. Wernhout reageert een paar minuten later met een aanval via Karel die Jurre in stelling brengt, laatsgenoemde schiet helaas van dichtbij voorlangs. Tien minuten voor rust wordt een afgeslagen corner vanaf een meter of 20 onder in de hoek binnengeschoten door BSC en staat er met de rust 4-1 op het scorebord.

Tweede helft

Na de thee zijn er nog twee grote kansen voor BSC die niet worden benut en vanaf dan wordt het bij BSC minder en begint Wernhout aan een comeback. In de 57e minuut gaat Max op links langs zijn tegenstander en stift de bal schitterend over de keeper in de verre hoek, 4-2. Twee minuten later brengt de BSC-doelman redding op een schot van Karel. In de slotfase bracht Joost nog de gebroeders Chiel en Thijs Hereijgers van de JO-19 die zich positief lieten zien in het resterende deel. Een kleine twintig minuten voor tijd werkt Chris een voorzet van Frans binnen en wordt het weer echt spannend, 4-3. Een paar minuten later een doelpoging van de ingevallen Thijs en dwingt hiermee de BSC-keeper tot een noodzakelijke redding en in de 84e minuut gaat zijn 2e poging naast. In de allerlaatste minuten nog twee kansen voor Wernhout, Maikel schiet over, de assist is van Frans en Chris schiet nog voorlangs en zo ontsnapt uiteindelijk BSC nog aan averij.

In het paasweekend is Wernhout vrij, over twee weken staat de derby thuis tegen Zundert op het programma.[n]