HV Orion Dames B.
HV Orion Dames B. Foto: Arian van Dongen

HV Orion dames B wint titel met jong team

RUCPHEN - Na vorige week helaas tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen te hebben konden de dames dit weekend wederom het kampioenschap veilig stellen. Het moest dan wel gebeuren op het veld tegen, de nummer twee in de competitie, het sterke Internos uit Etten Leur.

Na een zenuwachtige en doelpuntloze eerste vijf minuten nam Internos de leiding, waarna ze al snel met 4-1 voor stonden. Er diende beter verdedigd te worden en zuiverder afgerond te worden in de aanval door Orion, en zo geschiedde. Met de rust hadden de meiden de stand omgedraaid en gingen ze met een voorsprong van 8-10 de rust in. De meiden wisten dat ze de tweede helft ook weer flink aan de bak zouden moeten. De tweede helft ging lang gelijk op maar Internos wist het gaatje dat voor rust geslagen was niet meer te dichten. Uiteindelijk liepen de meiden nog uit naar een 16-21 overwinning en kon het kampioenschap na de wedstrijd gevierd worden. Vorig seizoen stonden ze halverwege het seizoen ook al bovenaan maar werd ervoor gekozen om het seizoen niet af te maken in die competitie maar over te gaan naar een hogere competitie, waardoor niet echt een kampioenschap gevierd kon worden. Nu dus wel en volledig verdiend.[n]