Afbeelding
Afbeelding: SV Eeuwig Schaak

Wederom lastige avond voor Ad Bruijns

RUCPHEN - In de eerste helft van de interne competitie van Eeuwig Schaak was Ad Bruijns superieur. Hij speelde twee keer remise en won de rest van zijn partijen en omdat de directe concurrentie punten tegen elkaar verspeelde had hij een comfortabele voorsprong in het clubkampioenschap. Maar langzamerhand is die voorsprong aan het slinken. 

Ad heeft het ineens moeilijk tegen speler waar je dat niet zou verwachten. Volgens Ad zelf niet omdat hij minder sterk speelt, maar omdat zijn tegenstanders ineens een stuk beter spelen. 

Eerst haalde Ad een benauwde remise tegen Wim Soeters, nu moest hij weer alle zeilen bijzetten in de partij tegen Patrick Heijnen. Patrick speelde voortreffelijk en had lange tijd overwicht, maar Ad wist het met pijn en moeite remise te houden.

Voor Wim Soeters lijkt het geluk ineens te keren. Waar hij al een paar keer goed stond, maar niet won, was het nu andersom. Tegen Martin Wouters kwam hij wat minder te staan, maar Martin blunderde en verspeelde zijn dame, waarna Wim nu wel won. Martin lijkt evenwel in de hoek te zitten waar de klappen vallen. Na een uitstekende eerste helft van de competitie wil het in de tweede helft nog niet echt lukken.

In de partij tussen Robin Maas en Frans Peeters bleven de marges klein. In het eindspel had Robin de verst verwijderde vrijpion en dat gaf de doorslag. Robins vrije a-pion stoomde op en bezorgde hem in het eindspel de overwinning.

John van Helden won een stuk tegen André Jongeneelen, maar André vocht vervolgens sterk terug. Met levensgevaarlijke aanvallen maakte hij het John nog bijzonder lastig. John overleefde de aanvallen, wist langzaam maar zeker stukken af te ruilen en hengelde het volle punt alsnog binnen.


Stand

De stand in het clubkampioenschap is nu aan kop als volgt: 1. Ad Bruijns 11½ uit 14; 2. Ger IJzermans 10 uit 13; 3. Robin Maas 9 uit 13; 4. Kees van Hogeloon 8½ uit 13; 5. Frans Peeters 8 uit 14


Schaakopgave

Tot slot nog een schaakopgave. Wit aan zet staat in de diagramstelling een dame achter. Moet wit opgeven of heeft hij nog wat?