Afbeelding
Foto: Geschiedkundige Kring BoZ

Geen waterspeelplaats bij Fort de Roovere, wél bij de Waterschans

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De waterspeelplaats die ingepland stond bij Fort de Roovere gaat niet door. Dat heeft wethouder Patrick van der Velden bekendgemaakt. Het is de gemeente, ondanks verschillende aanpassingen, niet gelukt om de benodigde vergunningen te regelen voor de aanleg van de waterspeelplaats.

De gemeente Bergen op Zoom legt de laatste hand aan de uitvoering van het project Landschap van Allure. De gemeente kreeg gelden vanuit de provincie Noord-Brabant om verschillende gebieden een flinke opknapbeurt te geven. Eén van de onderdelen in het project Landschap van Allure was het project Waterlinie. "Dit project had op 31 december 2019 gerealiseerd moeten zijn, maar twee deelprojecten liepen om verschillende redenen vertraging op", aldus de wethouder.

De waterspeelplaats bij Fort de Roovere kreeg niet de benodigde vergunningen. "De laatste aanpassing die gemaakt is maakte het wel mogelijk om op het maaiveld een waterspeelplaats te maken, echter was dat gezien het budget voor de waterspeelplaats financieel niet meer haalbaar." Daarom is, in samenspraak met de provincie, besloten om de waterspeelplaats aan te leggen bij de Waterschans. Vanwege de koppeling met de Binnenschelde is de waterspeelplaats hier voor veel minder geld te realiseren.

Een andere deelproject dat (nog) geen doorgang heeft gevonden is het fietspad door 't Laag. Dat komt voornamelijk doordat er onderzoek gedaan moet worden in het kader van de natuurwetgeving. "Bij een quickscan van het gebied bleek dat nader onderzoek gedaan moest worden bij een aantal soorten. Dit onderzoek moet in een bepaalde periode van het jaar plaatsvinden en neemt ruim een halfjaar in beslag. Het onderzoek is begin maart van dit jaar van start gegaan en duurt tot en met oktober."

De gemeente krijgt nu tot eind 2021 de tijd om de deelprojecten alsnog te realiseren. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief