Afbeelding
Foto: Ingrid van der Meeren

Bergse Ingrid gaat dit jaar in Nederland op vakantie: 'Allang blij dat we weg kunnen'

Door: Bregje Kop Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Sommige mensen hebben hun vakantieplannen omgegooid door het coronavirus. Zo ook de Bergse Ingrid van der Meeren en haar man. Waar ze normaal rond deze tijd op een camping in Frankrijk zouden zitten, vertoeven ze nu in de Veluwe. 

“Normaal boeken we nooit iets en trekken we er gewoon op uit”, vertelt van der Meeren. “Maar dat was dit jaar wel anders.” Om zich in coronatijd toch te verzekeren van een vakantie, besloot het stel een aantal weken geleden een camping in Nederland vast te zetten. “In april kregen wij het gevoel dat een vakantie naar het buitenland er dit jaar niet in zou zitten”, zegt de Bergse. “Daarom besloten we deze vakantie in Nederland te blijven. Maar we wilden niet afwachten met de kans dat straks alle campings hier vol zouden zitten."

Veluwe

Ingrid en haar man besloten een camping te boeken in de Veluwe. “Er zijn zoveel mooie plekjes in Nederland die we nog niet gezien hebben. De Veluwe is daar één van.” Het tweetal weet goed wat ze allemaal willen doen tijdens de vakantie. “We zijn dol op fietsen, dus dat gaan we sowieso doen”, zegt Ingrid. “Daarnaast gaan we naar het Loo, stadjes bekijken en lekker uiteten.” Het koppel laat hun vakantie niet belemmeren door het coronavirus. “Je neemt de regelgeving voor lief, omdat je weet dat het voor iedereens gezondheid is”, verklaart van der Meeren. “We maken er hier gewoon iets moois van. Ik ben allang blij dat we toch nog weg kunnen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief