Afbeelding

Facebookpagina Sint Nicolaas BoZ op zwart: ‘Sinterklaas vermoedt kwade opzet’

Door: Remko Vermunt Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De Facebookpagina van Sint Nicolaas BoZ is door Facebook verwijderd, omdat deze in strijd zou zijn met de richtlijnen van Facebook. De organisatie is geschrokken en gaat er vanuit dat er kwade opzet in het spel is.

Facebook verwijdert pagina’s, artikelen en foto’s waarop Zwarte Piet nog te zien is, maar Stichting Sint Nicolaar Bergen op Zoom heeft juist eerder dit jaar besloten om alleen nog maar met roetveegpieten te werken. “De Pieten zien er nou juist zo mooi uit dit jaar”, stelt de organisatie. “Toch werd er bij Facebook dagelijks bezwaar gemaakt tegen onze berichten met Pieten.”

De organisatie heeft er daarom voor gekozen om een nieuwe Facebookpagina op te starten met alleen maar foto’s van Sinterklaas.  ”Het is veel te belangrijk om contact te houden met alle ouders uit Bergen op Zoom en omstreken. Nu kan hij de belangrijkste nieuwtjes weer snel en makkelijk delen en kan hij opnieuw genieten van alle leuke en lieve berichtjes!” De Pieten zijn vanaf nu alleen nog maar te zien op de website van de stichting: www.sintboz.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief