huisarts-1
huisarts-1

Gemeente Goes wil welzijnsrecepten blijven uitschrijven

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - De gemeente Goes gaat door met welzijn op recept.

Het project, waarin een coach bij huisartsen zogenaamde welzijnsrecepten uitschrijft, draait al twee jaar bij drie praktijken in Goes: Huisartsencentrum Goes, SenS en De Schuitvaart.

Eenzaam

Mensen die met onduidelijke, vaak psychosociale klachten bij hun huisarts komen, worden in contact gebracht met de welzijnscoach in de praktijk. Deze ondersteuner gaat met hem of haar in gesprek en kijkt wat het probleem is. “Soms zijn het eenzame mensen, is er iets mis met het leefpatroon of spelen er andere zaken”, zegt wethouder André van der Reest van de gemeente Goes. “De afgelopen twee jaar zijn er 93 welzijnsrecepten uitgeschreven, die effect lijken te hebben gehad. De reacties zijn positief en de huisarts heeft de mensen niet moeten doorverwijzen wat ons in kosten scheelt. We zijn dan ook tevreden over de resultaten.”

Zorgverzekeraar

Goes trekt 45.000 euro per jaar uit voor voortzetting. Zorgverzekeraar CZ is ook enthousiast en denkt ook na over een bijdrage. Volgens Van der Reest wil het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport welzijn op recept landelijk uitrollen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief