Jacqueline Lamper.
Jacqueline Lamper. Foto: Paard van Troje

'Een onverwachte, maar heerlijke roman'

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - Met de vakantie op komst, kunnen we door blijven lezen. Anthoni Fierloos en zijn personeel van Het Paard van Troje en De Koperen Tuin in Goes blijven dan ook leestips geven. 

Dit keer is het de beurt aan Jacqueline Lamper.

Ontdekking

Ze tipt deze keer ‘De hoeken van het hart’ van Françoise Sagan. “Vijftien jaar na haar overlijden worden we verrast met de ontdekking van een ongepubliceerde roman van Sagan. Zij was in mijn jonge jaren de eerste auteur van wie ik alles wilde hebben en lezen. Haar debuut ‘Bonjour Tristesse’, ‘Een slaafse hond’ en ‘Het onopgemaakte bed’ om er maar een paar te noemen."

Overleven

"Het is fijn dat dit boek uitkomt net voor je vakantie. Na een zwaar auto-ongeluk, waarvan niemand dacht dat hij het zou overleven, moet Ludovic Cresson weer zien te wennen aan het leven thuis. De drie jaar durende tocht langs ziekenhuizen, revalidatiecentra en psychiatrische klinieken was zwaar voor hem, maar niet voor zijn vrouw Marie-Laure, die de rol van rijke weduwe maar al te graag speelt. Het is een heerlijke roman. Ik ga mijn oude stapeltje Sagan’s ook maar herlezen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief