Peter Eversdijk heeft met anderen de actie voor de voedselbank op poten gezet.
Peter Eversdijk heeft met anderen de actie voor de voedselbank op poten gezet. Foto: Bennie Krajenbrink

Geerteskerk én Kloetinge in actie voor voedselbank

Door: Eugene de Kok Algemeen

GOES - De Geerteskerk komt dit weekend in actie voor Voedselbank De Bevelanden en hoopt dat iedereen in Kloetinge meedoet.

De actie vindt plaats in het kader van dankdag, de jaarlijkse dag waarop gelovigen stil staan bij ‘alles waarvoor ze dankbaar kunnen en willen zijn’. Vroeger waren dit de gewassen op het land, maar de laatste jaren trekken veel gelovigen het breder. “We hebben rond dankdag altijd een speciale dienst in de Geerteskerk”, zegt ouderling Peter Eversdijk.

Groots

Bezoekers nemen naar deze dienst al jaren spullen mee voor de voedselbank. “Dit keer wilden we het wat grootser aanpakken en het dorp betrekken. We zijn naar Bakker Boer gegaan, het punt in Kloetinge waar veel mensen hun boodschappen doen. Daar reageerden ze meteen enthousiast.”

Houdbaar 

Volgens Eversdijk is het een goed moment om het grootser aan te pakken. “De voedselbank heeft het moeilijk, eerst doordat mensen boodschappen gingen hamsteren en nu kopen supermarkten ontzettend scherp in. Daardoor blijft er minder over voor instellingen zoals de voedselbank.” Er is vooral behoefte aan houdbare boodschappen zoals rijst, macaroni, blikken en potten groente, mixen voor bami en nasi, koffie, thee en suiker en soep in pakjes of blik. Er staat in de winkel ook een collectebus.

Probleem

De actie komt vanuit de werkgroep Hart en Ziel, die met de kerk naar buiten wil treden. Een van de doelen is om meer mensen naar binnen te krijgen, ook jongeren. “Anders hebben we over tien of vijftien jaar een probleem”, zegt Eversdijk nuchter. Hij is lid van de werkgroep. “We hebben meer ideeën, maar het is lastig om deze nu te verwezenlijken. Als het weer een beetje normaal is, willen we meer activiteiten gaan organiseren. Denk bijvoorbeeld aan lezingen. We hebben veel actieve mensen, die dit belangrijk vinden.”

Muziek

De vrijwilligers van de Geerteskerk staan vrijdag en zaterdag (27 en 28 november) van 8.00 uur tot 12.00 uur bij Bakker Boer en op zaterdag tussen 13.00 uur en 17.00 uur in de Geerteskerk. In de kerk zorgen organiste Mariëtte Evers en haar dochter Judith op harp ‘s middags vanaf 15.00 uur voor muziek.

Meer informatie is te vinden op www.hartenzielkloetinge.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief