Stijn Baas tijdens zijn D-examen.
Stijn Baas tijdens zijn D-examen. Foto: Euterpe

Euterpe geniet nu al van de nieuwe oefenruimte

Door: Eugene de Kok Algemeen

HEINKENSZAND - Het clubgebouw van muziekvereniging Euterpe is de afgelopen maanden vernieuwd. “We hebben van de nood een deugd gemaakt”, zegt Marian Dellebeke.

DOOR EUGÈNE DE KOK

Het clubhuis moest sowieso onder handen worden genomen. De muziekvereniging had er ook al voor gespaard, maar als er geen coronacrisis was geweest, was dit nog niet gebeurd. “Toen in maart alles opeens stopte, vroeg de familie Baas of ze alvast moesten beginnen”, legt bestuurslid Marian Dellebeke uit. Sinds maart zijn voorzitter Henk Baas en zijn familieleden en (toen het kon) andere hulpkrachten vrijwel elke dag in het clubhuis bezig geweest. Het resultaat mag er zijn. De houten lambrizering, het podium en gewelf zijn vervangen door moderne materialen. Bovendien is er nu een verdieping. Beneden heb je een bar, een aantal opbergkasten en de oefenruimte. Via een vaste trap kom je boven waar het bestuur kan vergaderen terwijl de muzikanten beneden bezig zijn. “We kunnen de ruimte ook verhuren aan andere organisaties. Dat biedt perspectieven.” De club is blij met het nieuwe onderkomen dat na de crisis officieel wordt geopend. “We willen alle mensen in Heinkenszand hier deelgenoot van maken. We hebben de afgelopen maanden anders saaie, stille maanden goed benut.”

De activiteiten van Euterpe liggen voor een groot deel stil. Zo is het themaconcert Planet Earth, dat dit voorjaar zou plaatsvinden, uitgesteld. "Maar we doen wat we mogen”, aldus Dellebeke. Zo kon Stijn Baas vorige week een D-examen doen voor het oog van dertig mensen. Hij is één van de slagwerkers van Euterpe. Het D-examen is het hoogste dat iemand kan halen in de muziekwereld. Baas slaagde met vlag en wimpel.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief