Silvia Wolfert en Ko Jan Provoost met de poster voor de bazaar in Grijpskerke. FOTO EUGÈNE DE KOK
Silvia Wolfert en Ko Jan Provoost met de poster voor de bazaar in Grijpskerke. FOTO EUGÈNE DE KOK Foto: Eugène de Kok

Simon's Peloton rijdt dit jaar voor Support Casper

Door: Eugene de Kok Algemeen

DOMBURG - Ko Jan Provoost heeft zich in het verleden met zijn fietsvrienden al voor veel goede doelen ingezet. Toen Simon Bosselaar, één van die vrienden, vorig jaar kwam te overlijden door alvleesklierkanker was het doel voor dit jaar duidelijk: Support Casper.

Simon Bosselaar stond onder behandeling bij chirurg Casper van Eijck van Erasmus MC in Rotterdam. Hij was lovend over hem. “Dat is één van de redenen waarom ik me het hele jaar voor de stichting wilde inzetten”, zegt Ko Jan Provoost.

Manusje

Als coördinator en ‘manusje van alles’ bij Support Casper helpt Silvia Wolfert hem bij zijn acties. Provoost heeft met Simon’s Peloton al twee fietstochten in de benen. De komende maanden is Simon’s Peloton één van de geadopteerde goede doelen tijdens de bazaar in Grijpskerke op zaterdag 24 augustus en de Twaalf Provinciën Classic, een marathontocht van ruim duizend kilometer in september. “Als Simon’s Peloton hopen we een mooi bedrag op te halen voor het werk van Casper van Eijck.” Wolfert steunt hem daarin. “Persoonlijke betrokkenheid vinden wij juist heel erg belangrijk. Casper is dat bij zijn patiënten en wij zijn dat ook. Ik doe dit werk, omdat ik voor de volle honderd procent achter Support Casper sta en het doel zo belangrijk vind. Het is meer dan een baan.”

Aanvragen

Support Casper wint snel aan bekendheid. In 2017 kreeg Support Casper zo’n 100 aanmeldingen voor publieksacties en inzamelingen tijdens uitvaarten, vorig jaar waren dat er al 150 en dit jaar zijn dat er tot juli al 90. “Natuurlijk wijzen de patiënten zelf vaak op de stichting, maar veel mensen hebben Casper ook wel eens gezien op televisie. Hij heeft een gunfactor.”

Oplossing

Bovendien zien mensen ook dat het geld goed wordt besteed. Er blijft niets aan de strijkstok hangen. Het geld gaat in zijn geheel naar het onderzoek voor een behandeling tegen alvleesklierkanker. “Wij willen dat er een oplossing komt voor deze ziekte”, zegt Wolfert.

Hans van Breukelen

Mensen die Simon’s Peloton en daarmee Support Casper willen steunen, kunnen kijken op de actiepagina van Simon’s Peloton op de website www.supportcasper.nl. Op deze site staat meer informatie over de acties van Simon’s Peloton. De bazaar in Grijpskerke vindt plaats op zaterdag 24 augustus en duurt van 9.00 uur tot 17.00 uur. Er staan kraampjes, er is een verloting en een gesprek met Casper van Eijck en Hans van Breukelen, ambassadeur van Support Casper.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief